KOSOVSKA MITROVICA: VUČKO se vidio sa FIKRETOM, jaranom iz JNA…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vučić i Demiri podsjetili su se, u ležernom razgovoru, vojničkih dana, zajedničkih drugova i anegdota iz JNA…

KOSOVSKA, MITROVICA: Kosovo, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…nedelja, 09.09.2018…19: 59…KOSOVSKA MITROVICA: VUČKO se vidio sa FIKRETOM, jaranom iz JNA…

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić završio je prvi dan posjete Kosovskoj Mitrovici u centru grada, u poslastičarnici Pelivan, gdje ga je dočekao njegov drug ili jaran iz vojske, Fikret Demiri.

Demiri, danas pravnik u kosovskom Ministarstvu kulture u Prištini, inače Goranac, dočekao je Vučića sa osmjehom i zajedničkim fotografijama iz vremena JNA.

“Fikreta smo svi najviše voljeli. Uvjek je bio nasmijan”, kazao je vidno raspoloženi Vučić, preneo je jedan lokalni dnevni list…

Vučić i Demiri podsjetili su se, u ležernom razgovoru, vojničkih dana, zajedničkih drugova i anegdota iz vojske, piše isti list.

Čitaj još:   DAVIDOVA, MAJKA TRAŽI DOZVOLU ZA SKUP: "Tog dana bismo se..."

Vučić je ispričao da je tadašnju vojsku – JNA služio u Sarajevu, u uniformi, i da bi lagao narod kada bi rekao da je bio uzoran vojnik, ali da je svoj dug narodu i državi odužio.

– Kad sam bio džomba, tako se govorilo kad si već duže vojnik, preskakao sam zid… Tad mi se sviđala tamo jedna djevojka i bježao sam iz vojske preko zida da se vidim s njom… pa poslije zaradim ribanje toaleta po sedam dana… – ispričao je Vučić anegdotu iz vojske.

Osim vojske, njih dvojicu vezivala je još jedna strast: i Vučić i Demiri navijači su Crvene Zvezde…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši