IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOŠAO KRAJ ILI Zbogom struji, plinu i gasu: Ovo je sada mnogo jeftinije…

Zbog skupe struje, gasa i daljinskog grejanja, veliki broj domaćinstva u Regionu, oni koji za to imaju uslove, ove godine će se grejati na drva i ugalj…

SARAJEVO, BEOGRAD: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…ponedeljak, 10.09.2018… 07.59… DOŠAO KRAJ ILI Zbogom struji, plinu i gasu: Ovo je sada mnogo jeftinije…

“Inspekcijske kontrole su rigorozne, čak i za one koji sjeku u vlastitoj šumi, ali ljudi se snalaze”, rekli su pojedini domaćini.

Oni kažu da “inspekcija oduzima traktore onima koji nemaju papire, a koji prevoze i prodaju drva, a kazne su i do milion dinara”.

Cijena se kreće od 35 do 40 eura po kubnom metru, zavisno od vrste drveta. Na gradskoj pijaci, jedan prodavac “cerovine”, rekao je da je kod njega kubni metar drva 40 eura.

Čitaj još:   VIC DANA: Došao DRITAN kod frizera na šišanje... (foto)

Sa daljinskog grejanja u, poslednje dvije godine na lični zahtjev se isključilo oko 700 domaćinstava, rečeno je u JP “Toplana”. Na ovaj način će se ove zime grijati oko 5.000 stanovnika, administrativni centar, školske i predškolske i socijalne ustanove grada.

Zbog skupoće i sa gasovodne mreže se “skine” godišnje 350 domaćinstava, a mnoga koja ga imaju, ne koriste ga za grijanje.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši