IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pregled jutra pisanja turske štampe~ 11.09.2018.

„U Antaliju doletjelo 9,6 miliona posjetilaca“ prenosi da je broj turista koji su zračnim putem došli u Antaliju 9 666 859 i da je na taj način u turizmu oboren rekord svih vremena…

ISTANBUL:Regija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… utorak, 11.09.2018…05: 59…Pregled jutra pisanja turske štampe~ 11.09.2018.

Sabah u vijesti pod naslovom „Nagrada Emini Erdogan za hzmanitarni rad“ prenosi da je supruga predsjednika Erdogana, Emine Erdogan zbog svog zalaganja za ljudske drame i pomoći potlačenima, počevši od Mijanmara pa i svuda u svijetu,  dobila  „Nagradu za humanitarni rad“ na Globalnom forumu donatora. Nagrada će joj biti uručena 11.septembra u Londonu.

Hurriyet u vijesti pod naslovom „Crkva Akdamar nakon 3 godine održala misu“ prenosi da je u naselju Gevaš u Vanu, nakon tri godine, ove godine u crkvi Akdamar održana misa. Ovoj misi, koju je pratio i ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, su prisustvovali jermenski episkop Aram Atešyan kao i mnogi drugi episkopi te stotine vjernika kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Čitaj još:   Pregled pisanja turske štampe~ 19.10.2018

Vatan u vijesti pod naslovom „Kinezi u Tursku došli zbog suhog grožđa“ prenosi da su Kinezi koji suho grožđe uvoze od Amerike, odlučili da ubuduće suho grožđe nastave uvoziti od Turske. Delegacija koja je došla iz Kine kako bi posjetila proizvodnju suhog grožđa je rekla da su jako zadovoljni onime što su vidjeli kao i prijemom domaćina.

Star u vijesti pod naslovom „Historijsko turbe se seli“ prenosi da  se turbe Imam Abdullah, teško 800 tona, uslijed opasnosti da ostane pod vodom u radovima na brani Ilsu u naselju Hasankeyf u gradu Batmanu, seli na drugo, pogodnije mjesto…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši