IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Hoće li Dodiku biti zabranjeno učešće na izborima!?

Antidejtonsko djelovanje, izjave protiv BiH, otvorene prijetnje i napadi, atmosfera straha koju Dodik i njegovi politički i kriminalni jastrebovi šire u Republici Srpskoj uoči oktobarskih izbora, razlozi su zbog kojih bi lideru SNSD moglo da bude zabranjeno učešće na izborima…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti,Vijesti… ponedeljak, 17.09.2018…08: 59 Hoće li MILU Dodiku biti zabranjeno učešće na izborima!?

Nakon što su SAD uvele sankcije potpredsjedniku SNSD i poslaniku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću, zbog dokazanog učešća u korupciji, otvara se pitanje njegove kandidature na predstojećim izborima. To automatski povlači i paralelu sa liderom SNSD Miloradom Dodikom, kome su SAD takođe uvele sankcije početkom 2017. godine i to zbog antidejtonskog djelovanja.

U pojedinim medijima se uveliko spekuliše da bi neke strane ambasade od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH mogle zatražiti da sankcioniše Milorada Dodika i spriječi njegovu kandidaturu za srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Navodno su zapadne sile i više nego zabrinute zbog političkog djelovanja SNSD-a i odnosa koje funkcioneri ove stranke imaju s Rusijom, jer se postupanja Dodika i njegovih parlamentaraca direktno održavaju na nacionalnu sigurnost zapadnih zemalja, prenosi portal Klix.

Čitaj još:   Otvaranje Aladža džamije u Foči 4. maja...

Od kancelarije visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH (OHR) zatražili smo potvrdu informacije da će naredne sedmice biti održana sjednica Savjeta za implementaciju mira (PIK), na kojoj bi se raspravljalo o eventualnoj suspenziji Milorada Dodika.

– Visoki predstavnik se redovno sastaje sa Upravnim odborom Vijeća za provedbu mira na nivou ambasadora, kako bi razmatrali prilike u zemlji. Dnevni red ovih sastanaka nije javan, glasio je kratak odgovor iz OHR.

Budući da OHR nije ni potvrdio, niti demantovao mogućnost održavanja sjednice PIK-a, ostaje nejasno i da li je neko od ambasadora zemalja EU ili SAD zatražio Dodikovu suspenziju.

Za sada je jedino poznato da je visoki predstavnik posljednjih dana primio nekoliko pisama od političara i intelektualaca u kojima je pozvan da iskoristi bonska ovlašćenja i zabrani političko djelovanje predsjedniku SNSD Miloradu Dodiku.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Otvorili rafal i pucali na porodičnu kuću bivšeg sudije...

http://iBalkan.net/Istinito

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more

Komentariši