IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SOČI: Erdogan i Putin, počeo sastanak i nova nada za region…

U Sočiju je počeo sastanak tursko predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i ruskog predsjednika Vladimira Putina…

SOČI: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Vijesti… ponedeljak, 17.09.2018…16: 59…SOČI: Erdogan i Putin, počeo sastanak i nova nada za region…

Lideri Turske i Rusije razgovarali su o bilateralnim odnosima, ekonomskim i energetskim temama, kao i o regionalnim i globalnim temama sa akcentom na situaciju u ratom zahvaćenoj Siriji.

Erdogan: Uvjeren sam da će ishod ovog sastanka donijeti novu nadu regiji

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas uoči sastanka s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Sočiju da razmjena ideja o političkim, vojnim i ekonomskim pitanjima međusobno jača obje strane, javlja Anadolu Agency (AA).

Putin je u Predsjedničkoj rezidenciji u Sočiju primio Erdogana koji mu se zahvalio na gostoprimstvu i dodao kako je zadovoljan da ima čestu priliku da razgovara s njim.

“Naša saradnja posebno na regionalnim pitanjima daje drugačiju nadu cijeloj regiji. Uvjeren sam da su danas oči cijelog svijeta uperene ka Sočiju. Uvjeren sam da će i ishod ovog sastanka donijeti novu nadu regiji”, kazao je Erdogan.

Čitaj još:   VRUĆI SUSRET, Erdogana i Putina u Sočiju: TEMA, bilateralni odnosi i stanje u Siriji

Lideri Turske i Rusije sastanak su nastavili iza zatvorenih vrata.

Putin: Tražićemo rješenja za komplikovana pitanja

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas uoči sastanka s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom u Sočiju kako će zajednički tražiti rješenja za komplikovana pitanja.

“Mnogo je tema o kojima ćemo razgovarati. Neka od pitanja su komplikovana. Sve ćemo ih razmatrati i tražiti put do rješenja”, kazao je Putin.

Putin je kazao da je u stalnom kontaktu s turskim kolegom Erdoganom, a da su se u Sočiju sastajali i prošle godine.

“Naši bilateralni odnosi se razvijaju u pozitivnom smjeru. Trgovinska razmjena raste visokim tempom. Razvijamo odnose i s aspekta regionalne sigurnosti”, zaključio je ruski predsjednik Putin.

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši