IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JUTARNJI Pregled pisanja turske dnevne štampe…

“Turska mornarica pokazala svoju spremnost cijelome svijetu” prenosi da je Turska mornarica izvela obuku spuštanja na brod TCG Akar sa helikoptera. Fotografije sa ove obuke organizovane od strane Turskih oružanih snaga su objavljene na njihovom instagram profilu…

ISTANBUL: Vijesti, Regija,Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti… utorak, 18.09.2018…07: 39…JUTARNJI Pregled pisanja turske dnevne štampe…

DNEVNIK Sabah u vijesti pod naslovom “Akrobacije pilota ostavile gledaoce bez daha” prenosi da je u Eskišehiru održana treća međunarodna smotra akrobacija aviona. Soloturk tim, tim Turskih oružanih snaga  je zadivio  sve prisutne.

DNEVNIK Hurriyet u vijesti pod naslovom “Turske bespilotne letjelice najbolje na svijetu” prenosi da je Selčuk Bajraktar predsjednik izvršnog odbora T3 vakufa, rekao da je 58 Bajraktar TB2 IHA bespilotnih letjelica najbolje u svojoj klasi na cijelom svijetu. Bajraktar je napomenuo da samo 6 zemalja na svijetu proizvodi bespilotne letjelice, a među njima nisu Rusija i mnoge druge evropske zemlje. “Ova vrsta tehnologije se aktivno koristi u borbi protiv terora” rekao je Bajraktar.

Čitaj još:   Masovno TROVANJE: Piće slično tekili uzelo 18 života, još 4 osobe u teškom stanju ... (foto i video)

DNEVNIK Yeni Šafak u vijesti pod naslovom „Turski Reli oduševio“ prenosi da je Turski Reli, koji je  10 po redu svjetski Reli se ove godine održao u Marmarisu. Na ovom Reliju učestvovalo je 136 sportista, 68 automobila iz 22 zemlje. Nagrade je uručio predsjednik republike Turske Redžep Tajjip Erdogan.

LDNEVNIK Vatan u vijesti pod naslovom “Turski turizam ide ka novim rekordima” prenosi da Antalija trenutno obara rekord u posječenosti. Antaliju je ove godine posjetilo 10 miliona 47 hiljada 627 turista. U odnosi na isti period prošle godine, broj turista se povećao za 25%, a u odnosu na 2016.godinu 110% dok je u poređenju sa 2014.godinom, broj turista povećan za čak 621 000.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši