IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SIRIJSKA VOJSKA GREŠKOM SRUŠILA RUSKI AVION: Gađali izraelski F- 16, oborili Iljušina uz 15 mrtvih!

Ruska vojska je saopštila da je nestali avion “IL- 20” srušio sirijski sistem PVO S-200 i da je poginulo 15 članova posade…

LATAKIJA(SIRIJA):Svijet, Crna Hronika Vijesti… utorak, 18.09.2018…10: 29…: SIRIJSKA VOJSKA GREŠKOM SRUŠILA RUSKI AVION: Gađali izraelski F- 16, oborili Iljušina uz 15 mrtvih!

Ruska vojska je saopštila da je njihov nestali avion “IL- 20” srušio sirijski sistem PVO S- 200 i da je poginulo 15 članova posade…

U ponedeljak uveče četiri aviona izraelske avijacije F- 16 napali su mete u Latakiji. Izraelski avioni spustili su na malu visinu i “stvorili opasnu situaciju za druge avione i brodove u regionu”, navodi se u saopštenju ruske vojske.

Vojska je dodala da su brodovi francuske mornarice  kao i ruski avion “Il- 20” bili u području izraelske operacije.

“Izraelski piloti koristili su ruski avion kao štit i označili ga kao metu za snage sirijske vazdušne odbrane. Kao posledica toga “Il- 20”, koji ima presjek radara znatno veći od F- 16, pogodio je projektil raketnog sistema S- 200”, navodi se u saopštenju.

Rusko ministarstvo je naglasilo da su Izraelci znali da je ruski avion prisutan na tom području, što nije zaustavilo “provokacije”. Izrael takođe nije upozorio Rusiju o planiranoj operaciji unaprijed. Upozorenje je došlo minut prije početka napada, što “nije ostavilo vrijeme da se ruski avion premjesti u bezbjedno područje”, navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   U Austriji UHAPŠEN Sead Zečević Ahmetović: OSUMNJIČEN za ubistvo NUSRETA Destanovića... (foto)

Izrael za sada nije komentariosao ove navode…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši