IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kako da najlakše izgubite kilograme nakon četrdesetih…

Stalno ste na dijetama i nikako da smršate? Možda niste uskladili režim ishrane sa tipom svoje ličnosti.Godine nose mnoge pozitivne strane, ali i probleme kojih se nije lako riješiti. Većina žena, ali i muškaraca, u četrdesetima muku muči s kilogramima. 

ISTANBUL: Recepti, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 20.09.2018…08: 50… Kako da najlakše izgubite kilograme nakon četrdesetih…

Održavanje tjelesne težine postaje sve teže, a iako se trudite pripaziti što jedete, kilogrami ne nestaju tako lako. Uz pomoć provjerenih pravila stvorit ćete zdravu naviku, promijeniti prehranu, poboljšati zdravlje i, što je najvažnije, smršavjeti bez problema

S godinama dolazi više mudrosti i empatije, bolje poznajete sebe i svoje želje, no manje pozitivna strana starenja je i veći konfekcijski broj odjeće. Kada uđete u četrdesete, tijelo počinje gubiti mišićnu masu, što se odražava na metabolizam.

Kilogrami se počinju lakše nagomilati, a teže trošiti. Zahvaljujući uspavanom metabolizmu, osobe starije od 40 godina dnevno gube 300 kalorija manje nego dok su bile u dvadesetima.

Također, manja razina estrogena kod starijih žena do koje dolazi u perimenopauzi i menopauzi može uzrokovati poremećaj inzulina u tijelu, zbog čega ono otežano regulira šećer u krvi.

Razina šećera u krvi počinje drastično varirati, zbog čega mnoge žene u zrelijoj dobi imaju jake napade gladi i porive za nezdravom hranom prepunom šećera.

Kada se sve ove tegobe zbroje, nije ni čudo što većina žena na pragu 40-ih i 50-ih ima velikih problema s mršavljenjem. Unatoč trudu i volji, kilogrami ne idu uvijek dolje. No ne morate voditi rat s njima ukoliko naučite nadmudriti vaš spori metabolizam.

Čitaj još:   STEŽE SE OBRUČ OKO PREDSJEDNIKA SRBIJE: Majka VELJE NEVOLJE žrtve progovorila- "Moj sin je bio u kontaktu sa..." (foto)

Ovo pravilo vrijedi podjednako za sve, bez obzira koliko imali godina. Želite li izgubiti kilograme, postoje svima dobro znane osnove kojih se treba pridržavati:

  • Jedite manje – Bez obzira na to jedete li isključivo pileća prsa, smeđu rižu i brokulu, ne smanjite li obroke, nećete napraviti velik pomak. Kalorijske potrebe nisu za sve jednake. Žena koja dnevno pojede 2000 kalorija trebala bi smanjiti dnevni unos za 400 do 500 kalorija želi li izgubiti višak kilograma…
  • Cilj su jedan do dva kilograma tjedno – Svi bi voljeli izgubiti 10 kilograma u tjedan dana, no dijete koje vam to obećavaju nisu zdrave, a uglavnom se svode na izgladnjivanje. Da biste izgubili kilograme i, što je najvažnije, očuvali željenu kilažu, potrebno je stvoriti zdrave, dugoročne navike. To ne podrazumijeva izgladnjivanje, već raznovrsnu prehranu, obogaćenu vlaknima iz povrća i proteinima iz bijelog mesa i ribe te zdravih ugljikohidrata u manjim količinama koji će vam dati potrebnu energiju…
  • Ne preskačite obroke – Tijelu je potrebna energija koju dobiva kroz hranu. Preskačete li obroke i jedete li neredovito, tijelo će doživjeti šok i dobiti krivu informaciju da je vrijeme da skladišti kalorije umjesto da ih potroši, zbog čega se stvara višak masnog tkiva. Preskakanjem obroka također povećavate šanse za neuravnoteženim šećerom u krvi, zbog čega ćete imati napad gladi i najvjerojatnije posegnuti za visokokaloričnom, nezdravom hranom…
Čitaj još:   BAJRAM- NAMAZ U FERHADIJI: Draško STANIVUKOVIĆ, ispred DŽAMIJE dijelio BAJRAMLUK u Banja Luci... (foto, video)

Zacrtajte sebi cilj, budite dosljedni i uporni dokle god taj cilj ne ispunite. Oboružajte se zdravim namirnicama i zdravim receptima koji će uslišiti sve vaše želje i pomoći vam da postignete željene rezultate…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši