IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KATAKLIZMA: ZEMLJA ima 2 dana da se spremi, prijetnje od Sunca, “Prvi udar se očekuje u SUBOTU”…

Eksperti kažu da se u Sunčevoj atmosferi otvorila rupa koja omogućuje snopovima radioaktivnih čestica da krenu put Zemlje…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 20.09.2018…19: 19… KATAKLIZMA: ZEMLJA ima 2 dana da se spremi, prijetnje od Sunca, “Prvi udar se očekuje u SUBOTU”…

Britanska Nacionalna uprava o okeanima i atmosferi (NOAA) je rekla da se očekuje da će oluje stići u subotu, 22. septembra.

Kaže da oluja može prouzrokovati sjeverno i južno svjetlo kada stigne, dok NOAA klasifikuje očekivanu solarnu oluju kao G- 1 ili “maloletnu”.

“NOAA stručnjaci kažu da su geomagnetne oluje G1 klase moguće 22. septembra, kada solarni vjetar udari u zemaljsko magnetsko polje.

Magnetne oluje predstavljaju privremeni poremećaj koji je uzrokovan talasima sunčevog vijetra iz magnetosfere Zemlje.

One se svrstavaju u pet kategorija – G1, G2, G3, G4 i G5 i dok je G1 smatrana malom olujom, za G5 kategoriju oluja se navodi da će uzrokovati strašne posledice na Zemlji.

Upozorenje dolazi samo nekoliko dana nakon što je Met Office izjavio da je samo pitanje vremena prije nego što razarajuća sunčana oluja uništi komunikacije na Zemlji.

Čitaj još:   Milo Đukanović: Crna Gora je građanska, nije srednji vijek, crkva ne može iznad države... (foto)

Vijeruje se da su sunčane oluje jedne od “najvećih prijetnji” čovječanstvu.

One mogu izazvati ogromne probleme u napajanju- izazivanje prekida koji mogu biti fatalni.

Oni takođe mogu praviri probleme  satelitima i avionima u niskoj orbitioko Zemlje, obarajući navigacione sisteme.

Posledice sunčeve oluje mogle bi trajati mjesecima- ili čak i godinama – pošto bi vlasti morale da popravie svu oštećenu infrastrukturu.

Specijalna osiguravajuća kompanija Lojd's iz Londona procjenjuje da bi račun za popravke mogao koštati do sokoro dva biliona funti, samo u Velikoj Britaniji…

http://iBalkan.net /Daily star

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši