IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAJEDNO OTIŠLI DA ZARADE, ZAJEDNO SE ODVEZLI U SMRT: “Kruša i Coa” tražili bolji život, sad im skupljaju novac da im tijela vrate na BALKAN…

Dva mladića, kao i još jedna osoba, izgubili su život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u državi Ilinois, a njihovi prijatelji prikupljaju novac kako bi ih sahranili u domovini…

ILIONIS: Svijet, Crna Hronika, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 20.09.2018…20: 19… ZAJEDNO OTIŠLI DA ZARADE, ZAJEDNO SE ODVEZLI U SMRT: “Kruša i Coa” tražili bolji život, sad im skupljaju novac da im tijela vrate na BALKAN…

Mladen Petrović (32) i Aleksandar Sakovski (31) iz Kraljeva, kao i još jedna osoba, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjuče, kada su se na auto- putu sudarila dva kamiona kod mjesta Blumington, u američkoj državi Ilinois.

Kako prenose američki mediji, do udesa je došlo kada je vozač kamiona izgubio kontrolu, probio bankinu i prešao u drugu traku i direktno se sudario sa drugim kamionom. Međutim, američki istražitelji koji rade na nesreći do danas nisu objavili tačan uzrok.

Jedan od očevidaca je Rajan Lanam, koji je vozio svoju djevojku Nikol na posao. On je za medije posvedočio o hororu koji se dešavao na putu.

– Odjednom se začula stravična eksplozija, najveća koju sam ikada video u životu! Ne mogu da vijerujem da nijedan od kamiona nije cisterna jer je baš snažno odjeknulo – ispričao je Lanam za lokalne medije.

On je, kako je naveo, zaustavio auto i prišao da pomogne, ali je vatra već zahvatila kamione.

– Sve se desilo jako brzo, bilo je veoma vruće. Bio sam na pet metara od mjesta nesreće i vrelina je bila neizdrživa. Strašno mi je i da pomislim da su se u dijeliću sekunde ugasila tri života – dodao je očevidac ove nesreće.

Povodom tragedije oglasili su se i pripadnici vatrogasne službe.

Čitaj još:   INVAZIJA: Počeli da nasrću na ljude, ulaze u kuće, vanredno stanje zbog polarnih medvjeda...

– Kao kod svake nesreće u kojoj ima ljudskih žrtava, naše misli su sa njihovim porodicama. Željeli bismo da je ishod drugačiji, ali zahvaljujemo se ekipi vatrogasaca koja je odmah reagovala- izjavio je Džon Hil, pomoćnik šefa vatrogasne službe Hadson.

Brat nastradalog Mladena, Nikola Petrović, rekao je da su od prijatelja saznali za tragediju u Americi.

– Ne znamo ni mi kako se nesreća dogodila. Mladen i Aleksandar su otišli zajedno prije dvije i po godine, vozili su kamion zajedno, a moj brat je i ovde bio vozač. Čuli smo da nam je potrebno mnogo para da bismo prenijeli tjelo, ne znamo kada ćemo ga sahraniti, a akcija skupljanja novca je u toku- rekao je očajni brat.

Prijatelji nastradalih mladića putem sajta Gofundme pokrenuli su akciju prikupljanja novčane pomoći porodicama kako bi njihovi ostaci bili preneti u Srbiju i sahranjeni.

Na sajtu na kome se sakuplja novac navedeno je da cijena transporta posmrtnih ostataka iz SAD u Srbiju iznosi 100.000 dolara, kao i da je do trenutka objavljivljivanja ovog teksta skupljeno 68.000 dolara.

– U svojim najboljim godinama došli su u Ameriku u potrazi za boljim životom, kako bi pomogli svojim porodicama i sebi. Krenuvši bez ičega, radili su vrijedno i naporno razne poslove ka ostvarenju svojih ciljeva i kao tim ušli u kamion. Njihov put ka sreći tragično je okončan u strašnoj nesreći 19. septembra. Ostavili su nam sjećanja na njihova uvijek nasmejana i vedra lica svima dragih Kruša i Coe – navodi se na ovom sajtu.

http://iBalkan.net

Čitaj još:   SANEL PAPİĆ: İZ NOKAUTA (VİDEO)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši