IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PORUKA LAVROVA IZ SARAJEVA: „Moskva ima favorite na izborima u BiH, to su…“

LAVROV je poručio da će Rusija uvijek poštovati izbornu volju građana BiH, te da će sarađivati sa onima kojim građani ove zemlje daju svoje povjerenje…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Vijesti… petak, 21.09.2018…16: 59… PORUKA LAVROVA IZ SARAJEVA: „Moskva ima favorite na izborima u BiH, to su…“

Poručio je ovo šef ruske diplomatije Sergej Lavrov tokom zvanične posjete BiH, odgovarajući na pitanje novinara da li Rusija ima favorite na oktobarskim izborima, prvenstveno misleći na RS.

”Mi nikada nikome ne preporučujemo za koga ko da glasa kada su u pitanju izbori u drugim zemljama“, istakao je Lavrov…

Odgovarajući na upit novinara, ruski ministar vanjskih poslova kazao je da nije upoznat sa sadržajem otvorenog pisma koji mu je uputila grupa ”Pravda za Davida”.

”Doputovali smo sinoć poslije 2 sata, tako da nisam stigao da se upoznam sa tim pismom. Kolega Crnadak mi je rekao da takvo pismo postoji, ali ga moram prvo pročitati”, kazao je Lavrov.

Čitaj još:   Šta stoji iza pomame za DRŽAVLJANSTOM SRBIJE u SREBRENICI?

Potom se novinarima obratio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, koji je istakao da je prenio svom ruskom kolegi poziv grupe ”Pravda za Davida”.

”Riječ je o događaju koji je privukao veliku pažnju ljudi u RS i većina iskreno želi da ovo pitanje bude riješeno.

No, smatram da je jako teško postići da ministar Lavrov bude tamo, ne zbog njega, nego zbog protokola u Banjaluci”, naveo je Crnadak na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Potom je Lavrov konstatovao da bi to bilo jednostavnije da je poziv stigao nekoliko dana ranije, a ne sinoć kasno…

http://iBalkan.net

Komentariši