IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Apokalipsa, nezapamćeno nevrijeme razorilo grad! Vjetar čupao drveće i semafore, građani da ne izlaze van kuća

U Splitu puše bura orkanske jačine. Jutros do 10 sati vrijeme je bilo lijepo, s temperaturom od 26 C, nakon čega su se nakupili tmurni oblaci, počela je jaka kiša i zapuhala orkanska bura, prenose hrvatski mediji…

SPLIT: Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti,  Vijesti… ponedeljak, 24.09.2018… 20: 19… Apokalipsa, nezapamćeno nevrijeme razorilo grad! Vjetar čupao drveće i semafore, građani da ne izlaze van kuća

Najgore je u saobraćaju. Zatvoren je brzi put između Solina i Klisa, pa se vozi obilazno starim kliškim putem. Centar za hitne slučajeve dobio je na desetine poziva građana koji upozoravaju da po putevima lete dijelovi stabala, da su neki kontejneri “dobili noge” pa završili na putu, a bura je čak iščupala svijetla sa semafora.

Na Karepovcu se podigao veliki oblak prašine, ali za sada nema dojava o smeću koje leti po putu.

– Pozivaju se građani na oprez i da ne izlaze iz kuća ako baš ne moraju- objavio je Centar 112.

Čitaj još:   EVO ZBOG KOJIH Snova bi trebalo da se zabrinete!!!

U prekidu je i većina katamaranskih linija, a o njihovom voznom redu biće odlučeno kasnije, kad bura prođe. Naime, meteorolozi su i najavili ovaj prolazak hladnog fronta, pa bi bura trebalo da prestane za nekoliko sati.

Zanimljivo, u Splitu je posle 13 sati zabiliežena temperatura od tek 12 stepeni C, što znači da je temperatura u veoma kratkom vremenu pala za čak 14 stepeni.

U meteorološkom zavodu rekli su da bura u Splitu puše prosječnom brzinom od 80 kilometara na sat, a najjači zabilieženi udar bio je oko 115 km/h. Ali, to ipak još nije ni blizu rekordnom udaru bure iz 2015. godine, kada je “udarala” brzinom većom od 180 km/h.

Zbog pogoršanja vremena došlo je do poremećaja u vazdušnom saobraćaju na aerodromu Split, javljaju hrvatski mediji…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši