IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUK DRAŠKOVIĆ, KONTRIRA VUČIĆA: “Ovo će biti NATO DVORIŠTE…”

Vuk Drašković i danas je politički aktivan i vrlo značajan čimbenik na javnoj i političkoj sceni u Srbiji, uz napomenu da, tvrdi, “Neka zna sve će ovo biti NATO DVORIŠTE, trebamo izabrati ili ćemo biti za stolom ili na meniju”. Zauzvrat, Balkan – cijeli Balkan, bez crnih rupa u njemu bit će strateško dvorište Zapada, odnosno NATO-a.”

BEOGRAD: Sbrija, Zanimljivosti,  Vijesti… ponedeljak, 24.09.2018… 08: 59… VUK DRAŠKOVIĆ, KONTRIRA VUČIĆA: “Ovo će biti NATO DVORIŠTE…”

Vuk Drašković, otvoreno je prozapadno (proevropski) orijentiran i u svim svojim istupima striktno zagovara ulazak Srbije u NATO.

“Tito je iza sebe imao veliku državu. I vješto je balansirao između Varšavskog pakta i NATO-a. I između Zapada i komunističkog Istoka. Okolnosti su mu dopuštale da mu srce bude u Kremlju, a ruka u kasi u Washingtonu”, kazao je Drašković za Globus.

No, svijet se otad dramatično promijenio, govori Drašković.

“Nema više Jugoslavije, nema ni Varšavskog ugovora, nema ni komunizma u Kremlju. Osobno mislim da današnje balansiranje Srbije između Istoka i Zapada neće moći dugo potrajati. Vjerujem da idemo ususret novoj Jalti, tako što će se NATO i Rusi dogovoriti o tome što je čije strateško dvorište. Rusima će se priznati njihov strateški interes za države koje su bile članice SSSR-a, tj. za države koje Moskva naziva “domaćim inozemstvom””, mišljenja je srbijanski političar koji dodaje:

Čitaj još:   BOMBA NA LETU BEOGRAD- MOSKVA?

“Zauzvrat, Balkan- cijeli Balkan, bez crnih rupa u njemu bit će strateško dvorište Zapada, odnosno NATO- a.”

Na pitanje u čemu se Vučić i on ne slažu, Drašković kaže da je to pitanje NATO-a.

“Ne slažemo se oko NATO-a. On je protiv članstva Srbije u NATO-u, a ja mislim da i naše članstvo u Europskoj uniji ovisi o našem članstvu u NATO-u. Govorim i pišem da je za Srbiju NATO izbor puta, dakle cilj, a EU putovanje. Ako uđeš u pogrešan vlak, onda je svaka usputna stanica pogrešna. Govorim, isto tako, da će sve probleme u našoj regiji rješavati NATO, kao i da će u slučaju bilo kakvih sukoba u našoj regiji te sukobe rješavati NATO. I da mi trebamo izabrati: ili ćemo biti za stolom ili na meniju. Govorim i pišem da je Srbija sa svih strana okružena državama koje su u EU i u NATO-u. I da Srbija nema krila da preleti do Volge i Sibira.”

Drašković smatra da je mnogo lakše i manje rizično danas Srbiju okrenuti ka Zapadu nego što je bilo opasno Titu 1948. godine reći historijsko “Ne!” Staljinu.

 

Čitaj još:   Abazovićev performans na Javnom servisu- DRITAN bi da VLADA, i da vlada, da HAPSI da ZATVARA...

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši