IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA I BOL ZBOG SRAMOTNE PRESUDE SANJINU SEJFIĆU

Tog 13.10.2016. godine, bila je tužna Bosanska Krupa, opraštajući se od naše Edite Malkoč, koja je zajedno sa svojom prijateljicom Selmom Agić iz Bugojna izgubila život nesmotrenošću vozača Sanjina Sefića. Danas građani Bosanske Krupe zajedno sa Editinim roditeljima isto osjećaju tugu, bol i nepravdu zbog sramotne presude Sanjinu Sefiću za ubijenu našu mladost.

TUŽNA VIJEST OKAMENILA JE TVOJ GRAD!

Bosanska Krupa, jutros, četvrtak, 13. oktobra 2016. godine je osvanula tiha, uplakana, a nebom su titrali oblaci koji su pronosili sjećanjea na našu dragu, posebnu, plemenitu krupljanku Editu Malkoč kojoj je silom oduzet život u cvijetu mladosti njenih dvadeset godina. Četvrtak trinaesti oktobar, dan kada će vječno tvoj lik lelujati ispred naših spoznaja, ispred tvoga blaženog osmijeha kojeg si nesebično poklanjala svima.

Bila si fina djevojka koja se svojom dobrotom smjestila u mnoga srca ovoga kraja. U školi si bila primjer drugima po dobrim ocjenama, u svojoj ulici si bila primjer svojim postupcima, sestrinskom ljubavi si bila primjer neraskidivih porodičnih osjećaja, po ljubavi prema roditeljima postala si želja mnogih da imaju takvu djevojčicu u svome okrilju! Ali nesmotrenost i divljanje sarajevskim ulicama, Sanjina Sefića prekide sve te tvoje dobrote, a nama se srce i duša sledila od bola. Vijest o tvome preseljenju na Ahiret je okamenila tvoju ulicu, tvoju Bosansku Krupu, tvoju Krajinu, tvoju domovinu. Bila si kratko na ovim prolaznim stazama dunjalučkim, ali svojim postupcima, svojim blaženim osmijehom ostat ćeš vječno u našim sjećanjima.

Tvoj zadnji odlazak u Sarajevo si po kozna koji put odgađala. Nije ti se išlo..Nije… Da li si znala da odlaziš zauvijek? Da li si znala da se opraštaš od svoje ulice, od svoga grada? Da li si znala da se zadnji put umiljavaš u zagrljaju svoje mame Jasmine, svoga babe Enesa, svoje sestre Enese, svoje sestričine Nahle, svoje stare majke Emine? Da li si znala?

Čitaj još:   DRAŠKO ĐURANOVIĆ: "Dešavanja u Pljevljima, Budvi ili Nikšiću, nisu incidentni slučajevi, četničke proslave pokrenute su iz jednog centra"... (foto)

Pronalazila si razne izgovore za ostanak kod kuće; ma poslije izbora idem, ma poslije sestričinog rođendana, ma poslije ovog…ma poslije…samo da bi još koji trenutak podijelila sa svojim najdražima. Vjerovatno na samom odlasku…gledala si dugo…dugo… Zadržala si taj zadnji pogled i ponijala ga u svojim njedrima da te grije, da te ušuška u svaki trenutak njihove postojanosti u tebi.

Otišla si…otišla si …

Danas, nakon par dana evo kako si nam se vratila…Danas svjedoci smo tvoje nijemosti, tvojih zatvorenih očiju, tvoje šutnje i tvojih mirnih ruku pored tvoga tijela…Ti draga naša Edita danas si blažena, a mi pored tebe tužni, bolni sa vlažnim očima iz kojih kapaju suze tuge, suze oprosta i suze zbog tvoga preranog odlaska.

Danas Unija studenata u Bihaću će mirno proći ulicama ovoga grada i u znak tvoga postojanja i postojanja tvoje prijateljice Selme Agić iz Bugojna koja je zajedno sa tobom napustila ovaj dunjaluk, ispustiće iz ruku svoje mladosti bijele ruže u rijeku Unu koje će plutati površinom modrozelenih kapi i pronositi istinu o vama, istinu koja boli do bola…

Čitaj još:   BOD JE BIO GARANT ZA OVJERU TRONA, BOD JE I OSVOJEN: Trabzonspor je osvojio naslov prvaka, prvi put nakon čak 38 godina... (foto, video)

Još koji tren, draga naša Edita i odlaziš ka svome kaburu, odlaziš ka svome vječnom domu, ali ostaješ u našim srcima, u našim sjećanjima i našoj zahvalnosti što smo te imali i osjetili bar na jedan tren koji će postati vječan u našim sjećanjima….

Neka vas Allah dž.š uvede u Dženetske odaje, a vašim roditeljima i svima nama neka podari sabur u ovim teškim i preteškim trenucima vašeg odlaska!

Autor: Ramzija Kanurić- Oraščanin

http://www.ibalkan.net/

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši