BRAVO U prodaju kreće prvi leteći automobil…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Model Transition može letjeti do 640 kilometara, iz voznog u leteće stanje prelazi u manje od minute…

ISTANBUL: Svijet, Putovanja, Ekonomija, Vijesti, Zanimljivosti… subota, 29.09.2018… 21: 59… : BRAVO U prodaju kreće prvi leteći automobil…

Prvi na svijetu leteći auto ‘Terrafugia’ u prodaju na američkom tržištu kreće od idućeg mjeseca…

Budućnost, barem ona na kakvu smo navikli u SF filmovima, sve je bliže jer od narednog mjeseca u prodaju kreće prvi leteći auto.

Prvi na svijetu leteći auto spreman je za tržište, a u prodaju na američkom tržištu kreće već od idućeg mjeseca, navodi Daily Mirror.

Prema riječima proizvođača Terrafugie, koji pripada partnerskoj kompaniji Volvu, model Transition može letjeti do 640 kilometara, s maksimalnom brzinom od 160 km/h, a iz voznog u leteće stanje prelazi u manje od minute.

Čitaj još:   PIJANE DJEVOJČICE, POVRAĆAJU U GRADSKOM PREVOZU: Društvene mreže PODIJELJENE, je li to najveći problem to što su MLADE...

Cijena vozila još nije otkrivena, no preliminarna prodaja prvog, pionirskog modela kreće u oktobru, navodi kineska izvještajna agencija Xinhua..

Nedavna poboljšanja na vozilu uključila su hibridno-električni motor, unaprijeđena sjedala, više prostora za prtljagu, bolju opremljenost kamerama, novi padobranski sustav te veću sigurnost, poručuju proizvođači.

Maksimalna visina leta iznosi nešto više od 3 kilometra.

Drugi model koji još nije spreman za prodaju TF- X, planira se za četiri osobe, a moći će se kontrolirati putem računala tako da putnici mogu samo upisati destinaciju prije polaska i krenuti.

– Za taj model neće biti potrebna avionska pista, vozit će na svim cestama i brzim cestama, osiguravajući pravi osjećaj transporta “od vrata do vrata”, navode u kompaniji.

Čitaj još:   NEVJEROVATNO, OVA DIJETA TRAJE SAMO 3 SATA: Možete da jedete BAŠ SVE...

Cijena vozila još nije otkrivena…

 

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *