IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO Dino Rađa: Upitan da li je Vlade Divac nacionalista, odrično je odgovorio…

Prokomentarisao je i gest košarkaša Hrvatske kada su otišli sa postolja u Atini 1995. godine…

ZAGREB: Hrvatska, Vijesti, Putovanja, Zanimljivostia… ponedeljak, 01.10.2018… 11: 59…BRAVO Dino Rađa: Upitan da li je Vlade Divac nacionalista, odrično je odgovorio…

Član kuće slavnih se takođe pokajao za slizak sa postolja u Atini 1995…

Bivši hrvatski košarkaš i član američke kuće slavnih Dino Rađa gostovao je u emisiji “Nedeljom u 2” Aleksandra Stankovića, a kada je upitan da li je Vlade Divac nacionalista, pošto ga javnost u Hrvatskoj tako doživljava odrično je odgovorio.

– Ne. Da je meni u ono vrIJeme neko došao sa srpskom zastavom, ja bih isto uradio. Mnogi bi htjeli izbrisati historiju, ali to se ne može tek tako gumicom brisati. Neke stvari su zapisane u knjigama i to ne treba brisati. Ja sam neke najveće uspjehe ostvario u toj državi – rekao je Rađa.

Inače, taj detalj dogodio se 1990. godine kada je na Svijetskom prvenstvu u Argentini u finalnoj utakmici Jugoslavija savladala SSSR rezultatom 92: 75, a Divac je tokom proslave titule jednom navijaču oteo zastavu Hrvatske.

Prokomentarisao je i gest košarkaša Hrvatske kada su otišli sa postolja u Atini 1995. godine.

– Vremena su bila takva i razumljiv je bio taj potez. Danas kada na to gledam, to nije bio pravi potez, ali bila su takva vremena

Čitaj još:   HVALA ZA DOLAZAK I ŠIRENJE ISTINE: Jusuf NURKIĆ i Dino RAĐA, obišli mezarja žrtava genocida u Potočarima... (foto, video)

Upitan je bio i da prokomentariše dizanje zastave sa Tuđmanom u Kninu, koje mu je i Kukoč zamjerio, kada je poslije zajedničke večere odjednom otišao, a Kukoč ga je video na TV- u kako diže zastavu s Vrankovićem i Tuđmanom

– Bilo je i drugih priča koje kruže u narodu, priča o jagnjetini je poznata, ali ajmo mi o ovome… Dolazi poziv i kaže mi glas s druge strane slušalice, glasnogovornik ili ne znam ko već: u pet popodne nacrtaj se na aerodromu. Ko sam ja da pozivam bilo koga, kako god se on zvao, da pozivam nekoga u predsjednički avion. Smatram da ja nisam imao pravo pozivati bilo koga na svoju ruku. Toni i ja nismo pričali o tome, ali on i ja smo u dobrim odnosima. Svako ljeto se vidimo, uključen je u reprezentaciju i nikad mi nije dao do znanja da se ljuti na mene – rekao je Rađa.

Ovoga leta je prvi put bio na grobu Tita…

– Nisam nikad bio na Titovom grobu do ovog ljeta. Ljudi donose svoje zaključke. Medutim, mene strašno fascinira historija. Hteo sam da budem profesor historije i to me zanima. Bio sam na Ovčari, bio sam u bolnici u Vukovaru, u Dahauu, bio sam na Poljima smrti u Kambodži… pa ti diktatori, Idi Amin, Sadam Husein, Hitler… Pročitao sam i ‘Majn kampf’. Tako me ujedno zanimao i taj lik kome sam ja mahao sa šest godina. Moja stara pokojna je govorila- kad je Tito bio živ, bog je hodao po zemlji. E sad, bilo je svakavih s*anja, ali historiju pišu pobhednici. Majka me naučila da ljude delim na dobre i loše, a ne koje su boje kože ili nešto slično – rekao je Rada.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: JAKOV Milatović nedorastao funkciji, netrpeljivost prema DPS- u ne smije biti jača od poštovanja države... (foto, video)

iBalkan.net / (Espreso.rs)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši