IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HEROJI JOŠANICE VELIKOG SRCA

Pribranost naših sugrađana, komšija i prijatelja svih onih koji žive u zgradi “Bor”, gde je u subotu buknuo stravičan požar, sprečila je da posledice vatrene stihije budu još veće. Pomogli su da se iz višespratnice koju je zahvatio plamen evakuišu i na bezbedno smeste na desetine ljudi. Svi u gradu smatraju ih herojima Novog Pazara. Oni kažu da je bilo izuzetno teško, ali da ih je vodila emocija, čovekoljublje i da se u situaciji kad su životi mnogih u opasnosti mora reagovati srcem. Par dana posle tragedije svi dele jedan utisak: bez reakcije građana koji su se uljučili da pomognu i mobilnosti javnih preduzeća, nesreća bi imala mnogo veće razmere. Sa njima je, u znak zahvalnosti koju iskazuju svi građani, razgovarao gradonačelnik Nihat Biševac.

“Doista su naši sugrađani iz Jošanice heroji grada. Rizikovali su svoje živote da bi spasili sugrađane, svoje susede čija je bezbednost ugrožena usled požara u zgradi “Bor”. Moram reći da bi broj žrtava sigurno bio veći da nije bilo ovih hrabrih ljudi, koji su požrtvovanošću i dovodeći sopstvene živote u opasnost, pomogli da se požar lokalizuje i da šteta bude znatno manja, bilo da je reč o broju stradalih ili materijalnom aspektu”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši da su “svi koji su učestvovali u spašavanju ljudi ponos i primer kako treba postupati u kriznim situacijama i odnositi se prema životu i bezbednosti drugih.”.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Potresna ispovijest dr. LEJLE Ćeranić "OSTAVLJENI SMO DA UMREMO ZAJEDNO SA PACIJENTIMA...":

Ovi heroji imali su snage i odlučnosti da pruže podršku do samog kraja. Angažovali su se dobrovoljno i na sanaciji štete u zgradi “Bor” a žele da, kako sami kažu, svoje komšije vrate u domove pre nego što nastupe hladni dani.

Ovi heroji su zahvalni gradonačelniku na brzoj reakciji, kao i svima koji su na bilo koji način dali doprinos da požar u subotu ne dobije stravične razmere. Zajednički ističu da je na terenu zakazala vatrogasna služba, koju karakteriše loša opremljenost, a da su sve uradili zbog svojih komšija, svoje braće.

Plamen u stambenoj zgradi “Bor” u odneo je tri žrtve i oštetio je više stanova. Gradsko veće Novog Pazara donelo je odluku da grad snosi troškove sanacije i rekonstrukcije stanova i na taj način ugroženima u požaru obezbedi povratak u domove pre zahlađenja koje nas u skladu sa kalendarskim prilikama očekuje.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

Čitaj još:   NARANDŽASTO UPOZORENJE: Vremenske neprilike trebamo očekivati večeras, od 18 sati, pa do... (foto)

http://www.ibalkan.net/

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši