IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: VELIKA TUGA, Sestre Šemsa i Alisa izgorele, majka i dalje kritično…

Majka i sestre su 12 godina živele bez struje, koja im je isključena. Nisu imale ni šporet, ni furunu, ni drva. Kuhale su na plinskoj boci. Zaista ne znamo šta je zapalilo stan- rekle su vidno potresene sestre…

NOVI PAZAR:Sandžak, Crna Hronika,Vijesti… ponedeljak, 01.10.2018… 08: 19…NOVI PAZAR: VELIKA TUGA, Sestre Šemsa i Alisa izgorele, majka i dalje kritično…

Policija je identifikovala žrtve stravičnog požara koji je u subotu izbio u stanu u zgradi Bor u Ulici Rasima Halilovića u Novom Pazaru, a riječ je o rođenim sestrama Šemsi (25) i Alisi (33) Mujković. Njihova majka zadobila je teške opekotine i ljekari novopazarske bolnice još uvijek se bore za njen život.

Kako saznajemo, iza izgorele Alise ostalo je četvoro maloljetne djece koja su u subotu pukom srećom izbjegla sigurnu smrt.

– U stanu na četvrtom spratu zgrade Bor živela je Anica sa dvije ćerke i maloletnim sinom Senadom. Starija ćerka Alisa je razvedena, a njena djeca, od kojih najstarije ima sedam godina, a najmlađe tri, žive kod oca. Djeca svake subote dolaze kod majke, ali prije dva dana, kada je izbio požar, otac ih ujutru nije doveo kod Alise pošto od obaveza nije stigao. Tako su dječica pukom srećom izbjegla da izgore živa sa majkom i tetkom – kaže jedan komšija

Mujkovića i dodaje da u trenutku izbijanja požara kod kuće nije bio ni Senad.

– On je otišao do prodavnice po doručak i, kada se vratio, nije mogao da uđe u stan pošto se on pretvorio u buktinju. Nesrećnik je sa komšijama pokušavao da ugasi plamen, ali nije uspio. I on je, navodno, gledao kako vatra guta njegove sestre i majku, koje su bespomoćno stajale na terasi i dozivale pomoć, dok je vatra kuljala iz sobe i bukvalno ih pržila- kaže komšija.

Čitaj još:   FUDBALSKA MAGIJA LEJSA TURKOVIĆA

U stanu Mujkovića juče su se okupile komšije i prijatelji, koji su čistili zgarište.

– U njihovom stanu je bukvalno sve izgorelo, ostali su samo metalni ramovi kreveta. Temperatura u stanu je bila toliko velika da je sa zidova i plafona otpao i malter. Stan izgleda kao iz horor filmova. Strašno. Nesrećne žene stradale su u najgorim mukama – kaže komšija.

Šta je izazvalo vatrenu stihiju još uvijek nije poznato, ali nezvanični podaci iz istrage ukazuju na to da je vatra najverovatnije krenula iz furune, te da je potom zahvatila plinsku bocu, koju su majka i ćerke koristile za kuhanje. Međutim, sestre nastradalih žena Senada i Sabaheta tvrde da one nisu imale nikakav šporet u stanu.

– Majka i sestre su 12 godina živele bez struje, koja im je isključena. Nisu imale ni šporet, ni furunu, ni drva. Kuhale su na plinskoj boci. Zaista ne znamo šta je zapalilo stan – rekle su vidno potresene sestre.

Prema rečima komšija i poznanika nesrećne porodice, Anica, Šemsa i Alisa živjele su u teškim uslovima i siromaštvu.

– One su dobri ljudi. Siromašno su živjele. Njihov otac je kupio ili dobio od preduzeća taj stan prije 30 godina, a on je umro prije desetak godina. Njih tri su bile korisnice Centra za socijalni rad, a pomagale su im komšije tako što su im povremeno davale stvari i hranu- kaže komšija i dodaje da su majka i ćerke skupljale sekundarne sirovine.

Čitaj još:   ZIBIJA ŠARENKAPIĆ: Da bismo brzo odgovorili na potrebe ŽENA KOJE SU PREŽIVJELE NASILJE, odlučili smo digitalizirati svoje usluge... (foto)

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je juče porodicu nastradalih sestara i obećao im pomoć, a juče i danas je u Novom Pazaru proglašen dan žalosti.

– Alisa i Šemsa biće sahranjene danas na groblju u Novom Pazaru. Komšije i poznanici će pomoći oko ukopa. Svi su se skupili i juče čistili stan i zgradu. Velika tragedija je zadesila Novi Pazar – kaže jedan meštanin.

 

izvor agencije / http://iBalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši