IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSTAR Izetbegović “Čović me zove na sastanak sad kad se uplašio Komšića”!

Mostar održan predizborni skup SDA kojem su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BIH Bakir Izetbegović i premijer FBiH Fadil Novalić…

MOSTAR: BiH, Vijesti… utorak, 02.10.2018… 10: 19… MOSTAR Izetbegović “Čović me zove na sastanak sad kad se uplašio Komšića”!

Izetbegović je u svom obraćanju govorio o urađenom u aktualnom mandatu, ali i o onom što slijedi i što očekuju budućnosti.

– Kad budemo imali kampanju za naredne izbore, nadam se da putovanje od Sarajeva do Mostara neće trajati dva sata. Nadam se da ćemo do tad probiti tunel i izgradit autoput, te da će putovanje trajati sat vremena. Tunel prema Drini smo počeli prije par dana. Put će trajati 45 minuta do Podrinja. Sinoć u Goraždu sam rekao da je cijela BiH u srcima, ali imaju tri posebno važne tačke, jedna je Brčko zbog rijeke Save, druga je Goražde zbog Drine i treća je južna bh. tvrđava Mostar na Neretvi, rekao je između ostalog Izetbegović.Rekao je i da u BiH ima 126 političkih stranaka i jedna koja nije politička nego liderska.

–  Imamo politikantske stranke i strankice i ozbiljne stranke i ovu lidersku. Liderska stranka za razliku od njih koji misle samo o izborima, dok mi mislimo o budućnosti. Te stranke kažu kad zarati da to nije njihov rat. Kad sve sabere iskustvo ovih ljudi ovdje, niko se s nama ne može uprorediti. SDA će uvijek uraditi ono što je u interesu naroda, rekao je Izetbegović i dodao:

Čitaj još:   MOSTAR, PORUKA NARODA: "HDZ lopovi" i petokraka zvijezda, grafiti opomene aktuelnoj vlasti... (foto)

– Ne prijeti Dodik džaba onim čime prijeti. A Čović će to iskoristiti da vrši pritisak na nas. A to je slabljenje BiH. Moramo biti jaki, ozbiljni.

Potom se posebno se osvrnuo na djelovanje predsjednika HDZ-a BIH Dragana Čovića u prethodnom periodu.

– Gospodin Čović je podcijenio Bošnjake i SDA. Ne valja nijednog protivnika potcijeniti, a naročito ne najjaču stranku u BiH. U protekle četiri godine, gospodin Čović se loše odnosio prema BiH, Bošnjacima i Islamskoj zajednici. On je četiri godine radio kampanju za gospodina Komšića. Sad nam piše otvoreno pismo i govori o svojim greškama. Zvao me je da se vidimo, on, ja, kardinal i reis. To je ono što zamjeram gospodinu Čoviću. Sad kad se uplašio Komšića, sad bi da ispuše balon, rekao je Izetbegović…

Čitaj još:   UŽAS- Sudar vozova u Njemačkoj: Ima poginulih i povrijeđenih... (foto, video)

http://iBalkan.net

BIH MOSTAR: DANAS 452. TRADICIONALNI SKOKOVI SA STAROG MOSTA…

U Mostaru će se danas održati tradicionalni, 452. po redu Read more

Komentariši