IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BAKIR Izetbegović proglasio pobjedu SDA i Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH

Džaferović proglasio pobjedu: Izetbegović poručio da su “neki koji su izgovarali teške riječi završili na petom, šestom mjestu”…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Vijesti… nedelja, 07.10.2018… 23: 39… BAKIR Izetbegović proglasio pobjedu SDA i Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH…

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović se obratio prisutnima i kazao kako je SDA dokazala da je velika stranka…

Šefik Džaferović, kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH proglasio je pobjedu te zahvalio svima koji su glasali za njega.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović se obratio prisutnima i kazao kako je SDA dokazala da je velika stranka.

– Neki koji su teške riječi izgovarali u predizbornoj kampanji završili su na nekom petom, šestom, sedmom mjestu. kazao je Izetbegović.

– SDA je najjača stranka u BiH kako i treba biti, rekao je Izetbegović, dodavši da pojedini kandidati koji su vodili “prljavu kampanju” završili, kako kaže, tamo gdje i pripadaju, na “petim, šestim i sedmim” mjestima.

Čitaj još:   NUDIMO PSIHOLOŠKI TEST KOJI VAM MNOGO OTKRIVA O VAMA: Odgovorite i saznajte nešto što o sebi NISTE ZNALI... (foto)

Prisutnima se obratio i Džaferović.

– SDA je ozbiljna stranka koja ne izlazi sa podacima dok ih nismo dva puta prebrojali. Hvala svima koji su glasali za mene, rekao je Džaferović.

Izetbegović je dodao da SDA vodi na svim nivoima vlasti, ali da je veoma mali broj glasova prebrojan.

SDA je iznijela i podatke o osvojenim glasovima za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, tvrdeći da će osvojiti značajan broj mandata iako je mali broj glasova prebrojan, te da očekuju i više mandata nego u prošlom mandatu.

Izetbegović je istakao da su završeni “uzbudljivi” izbori i da je SDA iznijela brilijantnu pobjedu, dodajući da je Džaferović pobijedio u gotovo svim izbornim jedinicama osim u Tuzlanskom kantonu.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši