IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HABIB, DOČEKAN U DAGESTANU, MOLIO DRAGOG BOGA, DA GA OSTAVI SAMOG SA KLOVNOM…

Habib Nurmagomedov otvorio dušu pred svojim narodom!!! UFC šampion dočekan kao heroj u Degestanu, nakon odbrane titule u Las Vegasu…

ALBAN (DEGASTAN ): Sport, Zanimljivosti, Vijesti… utorak, 08.10.2018… 11: 19… HABIB, DOČEKAN U DAGESTANU, MOLIO DRAGOG BOGA, DA GA OSTAVI SAMOG SA KLOVNOM…

Habib je u jednoj od najspekakularnijih borbi u historiji ovog sporta pobjedio ljutog rivala, Irca Konora Mekgregora, itako mu se u kavezu osvetio za sve gadosti koje je iznio na njegov račun…

“Molio sam se dragom Bogu za jedno– da me ostavi samog u kavezu sa tim klovnom. Tražio sam to od Boga svaki dan”, rekao je Habib na dočeku u Degestanu.

Habib je konstantno bio meta uvreda Mekgregora i njegovih članova tima. Nakon meča borac iz Degestana je izgubio “kompas”, preskočio je ogradu i krenuo u obračun sa provokatorima.

“Mnogo toga je rečeno van kafeza, a ja sam ponavljao da, kada se vrata oktagona zatvore, ne odgovaram za svoje postupke. U vezi sa onim što se desilo kasnije, neki kažu da sam pogriješio, a neki da sam učinio pravu stvar. Ne možete orla ograničiti u kafezu”, rekao je UFC šampion.

Kako bi lakše prebolio poraz ”Ludi Irac” je spas potražio u svojoj vili koju je kupio prošlo ljeto i koja vrijedi nekoliko miliona dolara….

Čitaj još:   Habib, želi da naredni meč, bude u jednu od ove dvije lokacije u rodnoj državi...


Za razliku od njega, Turčin iz Degistana će proslavu svoje velike pobjede, najveće u svojoj karijeri, proslaviti skromno u krugu svoje porodice.

Habib se ponosi svojom kućom koja se nalazi u njegovom rodnom selu Sildi na vrhu planine. Degistanac očigledno uživa u skromnosti, pa vidimo da su kreveti u ovoj kućići metalni, a stolice čak plastične. Jedino što je spekatkularno u ovoj kućici jeste pogled s prozora koji se pruža daleko u daljinu, i bez sumnje bi bio inspiracija za mnoge umjetnike. 

Ako nam ne vijerujete, pogledajte i sami…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši