IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bosanski Brod: U eksploziji poginula jedna osoba, povređeno devet…

U eksploziji u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu sinoć je jedna osoba poginula, a devet je povređeno, saopštila je danas Policijska uprava Doboj…

BOSANSKI BROD: BiH, Crna Hronika, Vijesti… srijeda, 10.10.2018… 10: 49… Bosanski Brod: U eksploziji poginula jedna osoba, povređeno devet…

Tri pacijenta zadržana su u Domu zdravlja u Bosanskom Brodu, a šestero je prebačeno u Doboj, od kojih je pet zadržano na liječenju, prenela je Federalna agencija Fena.

U 21.30 došlo je do jake eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu, u kojoj je povređeno nekoliko radnika. Vatrogasne jedinice su bile na terenu.

Eksplozija se osjetila i s druge obale Save u Slavonskom Brodu. Javljeno je sa lica mjesta kako da su upućeni vatrogasci.

Načelnik opštine Ilija Jovičić rekao je za medije da su sve vatrogasne jedinice na terenu. Jovičić je sam se uvjerio da ima nekoliko povređenih radnika.

Čitaj još:   EVROPSKO PRVENSTVO I KRAJ ZA FAVORITE: Šok u Berlinu, debakl Srbije, Italija ide na Francusku... (foto, video)

On se trenutno nalazi ispred Rafinerije, a potvrdio je da je eksplodiralo postrojenje 04. Vatrogasci gase požar i očekuje se da će ubrzo biti lokalizovan.

Stanovnici mijesta koja se nalaze u blizini Broda kažu da je eksplozija bila toliko jaka da su prvobitno mislili da je riječ o zemljotresu, a u nekim područjima su popucali prozori.

Sat vremena nakon snažne eksplozije u rafineriji, u 22.30 začule su se i dvije slabije detonacije.

Gradonačelnik Slavonskog Broda kaže da se dim spušta niz Savu i da je policija iz predostrožnosti ljude upozorila da ne izlaze van kuća.

http://iBalkan.net

Komentariši