IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVICA DAČIĆ, IZ BEOGRADA, PAMETUJE: “Željko Komšić već PROVOCIRA SRBIJU”!

Komšić je prethodno, u izjavi za Deutsche Welle, poručio da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je s Miloradom Dodikom u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine “malo vjerovatno” da Bosna i Hercegovina promijeni odluku o Kosovu…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, Vijesti…četvrtak…11.2018… 09: 19… IVICA DAČIĆ, IZ BEOGRADA, PAMETUJE: “Željko Komšić već PROVOCIRA SRBIJU”!

Dačićeva reakcija uslijedila je nakon izjave novoizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, za kojega je Kosovo – nezavisna država.

“Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se potrudio da provocira Srbiju svojom izjavom da smatra da je Kosovo nezavisna33 Plugin Updates država. I ja lično smatram da [bh. entitet] Republika Srpska može da bude nezavisna drzava kad to može i Kosovo, ali Srbija ima zvaničnu spoljnu politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine”, rekao je Dačić za Tanjug.

Po njegovim riječima, “Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu Bosne i Hercegovine, u kolektivnom organu, i da je spoljna politika te države samo ono što je odluka Predsedništva” Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: Izborna lista DPS biće odraz smjene generacija i reformi... (foto, video)

Komšić je prethodno, u izjavi za Deutsche Welle, poručio da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je s Miloradom Dodikom u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine “malo vjerovatno” da Bosna i Hercegovina promijeni odluku o Kosovu.

“Nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država. Odmah da znate da je to moje mišljenje… Rekao sam da je Kosovo nezavisna država i da bi Bosni i Hercegovini bilo pametno da to uradi, ali s Miloradom Dodikom u Predsjedništvu čisto sumnjam da ćemo doći do te odluke. Ipak, ne krijem svoj stav”, rekao je Komšić…

http://iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   Željko KOMŠIĆ na godišnjici pogibije heroja: Enver Šehović i Zahir Panjeta nisu iznevjerili saborce- "Za ovu državu su dali sve što su mogli"... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Ivica Dačić iz Beograda: Nisam ja ratovao u Dubrovniku, već Crnogorci…

- Nisam ja išao u Dubrovnik da ratujem, već Crnogorci - kaže Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši