IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVİ PAZAR: PLATO U CENTRU DOBİO İME U POČAST MAJCİ HATİDŽİ

Gradsko vijeće Novog Pazara donijelo je  odluku da se plato Kulturnog centra u gradu nazove po predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, rahmetli Hatidži Mehmedović. Ova odluka usvojena je jednoglasno, a ovih dana proći će i kroz skupštinsku proceduru.

Grad Novi Pazar i njeni vijećnici su poručili kako žele na ovaj način odati počast Mehmedović za njenu hrabrost i borbu za istinu.
Majka Hatidža Mehmedović, javnosti je bila poznata kao osoba koja je tokom genocida u Srebrenici ostala bez supruga, dva sina, brata i mnogo rodbine, ali koja je nakon svih događaja ostala istrajna u borbi za pravdu i istinu o onome što se dešavalo u julu 1995. godine.

Grad Novi Pazar će, imenovanjem platoa u blizini zgrade Kulturnog centra, ukazati počast za hrabrost i za borbu za istinu predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, Hatidži Mehmedović, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Želimo da odamo počast nedavno preminuloj predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, rahmetli Hatidži Mehmedović, ženi heroju žrtve i stradanja. Zato će zasluženo plato u centru grada nositi njeno ime. Naša je obaveza da se sjećamo nje i svih nevinih žrtava Srebrenice”, rekao je gradonačelik Nihat Biševac.

Čitaj još:   Dr. Lejla ĆERANIĆ: KATASTROFA JE MOGLA DA SE SPRIJEČI, Mahmutović se i dalje BAHATI... (foto)

Podsjetimo, delegacija Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem prisustvovala je dženazi Hatidže Mehmedović u Srebrenici.

Na dan Hatidžinog ukopa na više lokacija u Novom Pazaru istaknuti su transparenti sa porukom: “Neka ti je vječni rahmet, majko šehida.”

Posebno ističemo, da je Skupština Novog Pazara  2015. godine donijela odluku da se na teritoriji grada 11. jul proglasi Danom sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

prilog pripremili: agencije, Senad Senko Župljanin i http://www.ibalkan.net/

http://www.ibalkan.net/

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši