IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pregled turska štampe ~ 11.10.2018

 “Na letovima THY će moći da se prati uživo program TRT World- a” prenosi da će na linijama letova THY biti uključen i program TRT Worlda…”

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Vijesti…četvrtak…11.2018… 06: 59… Pregled turska štampe ~ 11.10.2018…

Dnevnik Sabah u vijesti pod naslovom “Erdogan na otvaranju turbeta Gul-baba” prenosi da je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan tokom posjete Mađarskoj zajedno s premijerom te zemlje Viktorom Orbanom prisustovao je otvorenju turbeta derviša  Gul-babe. Erdogan je tom prilikom potsjetio kako je riječ o otvorenju jednog od simbola dugogodišnjeg prijateljstva Turaka i Mađara. Istakao je kako je Gul-baba, bektašijski derviš, preminuo prije 477 godina i da je zbog svog karaktera i vrijednosti koje je predstavljao bio poznat u Mađarskoj…

Dnevnik Vatan u vijesti pod naslovom “Ministrica trgovine Pekcan:”Mađarske firme će povećati ulaganja u Tursku” prenosi da je ministrica trgovine Ruhsar Pekcan na Tursko-mađarskom poslovnom forumu u Budimpešti rekla: ”Turske firme planiraju ozbiljna ulaganja u Mađarsku, a mađarske firme planiraju povećanje ulaganja u Tursku.”

Dnevnik Haber Turk u vijesti pod naslovom “Turski tok će 2020 pumpati prirodni gas na obje linije” prenosi da je ruski ministar energetike Aleksandr Novak rekao da će Turski tok moći početi sa pumpanjem gasa u januaru 2020. Novak je za rusku televiziju Rossiya-24 rekao: “Turski tok napreduje po odobrenim planovima. Znate da je između Vlada Turske i Rusije potpisan i odobren sporazum. Sve se odvija po pllanu.”

Čitaj još:   "NE DAMO ĐECU U ČETNIKE": Crnogorci ustali na noge, traži se ostavka ministrice Bratić... (foto i video)

Dnevnik Yeni Šafak u vijesti pod naslovom “Na letovima THY će moći da se prati uživo program TRT World-a” prenosi da će na linijama letova THY biti uključen i program TRT Worlda. M. Ilker Ayci je na tu temu rekao: ”Ponosni smo što možemo na našim letovima prenositi objektivne, nezavisne i alternativne stavove.”

Dnevnik Star u vijesti pod naslovom “U filmovima Hollywood- a turski potpis” prenosi da je Abdullah Ecrili koji se u Kanadi obučio za 3D animacije, efektima koje proizvodi za filmove Hollywooda gledaoce vodi u nove dimenzije. Najpoznatiji film na kome je radio je Star Wars The Force Awakens i Han Solo, kao i Black Panther, Transformers: The Last Knight, Star Trek Beyond, Warcraft, The Hunger Games…

Čitaj još:   UGLJANIN NAPAO VUČIĆA: “Vučić i Vulin su zaprijetili Bošnjacima ratom i avionima ... (video)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši