IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Erdogan odgovorio Trampu, Pravosuđe je donijelo nezavisnu odluku…

“Kao što sam uvijek naglašavao, tursko pravosuđe je donijelo nezavisnu odluku”, poručio je Erdogan u poruci putem društvene mreže Twitter…

ANKARA: Regija, Zanimljivosti, Vijesti…subota…13.10.2018… 20: 29…  ANKARA: Erdogan odgovorio Trampu, Pravosuđe je donijelo nezavisnu odluku…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajp Erdogan je, u vezi sa sudskom odlukom o americkom pastoru Brunsonu, porucio da je, kao što je to ranije naglašavao, tursko pravosuđe donijelo nezavisnu odluku…

Sud u Turskoj jučer je osudio pastora Andrewa Craiga Brunsona na tri godine i 1,5 mjeseci zatvore, a on je bio optužen za podršku terorističkim organizacijama. Obzirom da mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, Brunson je jučer pušten na slobodu.

Američki predsjednik Donald Tramp danas se zahvalio turskom predsjedniku Erdoganu za svu pomoć koju je ukazao u ovom procesu, a nakon ove poruke oglasio se i Erdogan.

Nadam se nastavku saradnje kako dolikuje dvjema zemljama saveznicama te da će Turska i SAD zajednički voditi borbu protiv svih terorističkih organizacija, prvenstveno PKK, ISIS i FETO.”

Čitaj još:   NAJEZDA SLIJEPIH MIŠEVA: Stručnjak otkriva kakve su šanse da nam prenesu koronu... (foto i video)

Sud u turskom gradu Izmiru osudio je jučer Brunsona na tri godine, jedan mjesec i 15 dana zatvora, no istovremeno su mu ukinute mjere zabrane, kućnog pritvora i napuštanja zemlje, čime je Brunson postao slobodan. Istog dana otputovao je za Njemačku.

Brunson je uhapšen 9. decembra 2016. godine i otad se nalazio u pritvoru. Optužen je za djelovanje i špijunažu u korist terorističkih organizacija PKK i Fetullahci (FETO).

Na zahtjev Tužilaštva, sud u Izmiru mu je 18. jula izrekao mjeru pritvora tokom sudskog postupka, ali je, zbog njegovih zdravstvenih problema, ta mjera preinačena u kućni pritvor.

U optužnici koju je podiglo Tužilaštvo u Izmiru navodi se da je bio u kontaktu sa članovima terorističke organizacije FETO…

http://iBalkan.net

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Erdogan i AK partija ubjedljivo vode, građani na ulicama Istanbula…

Prema prvim nezvaničnim i nepotpunim rezultatima prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih Read more

ANKARA Polaganju zakletve predsjednika Erdogana će prisustvovati 22 predsjednika…

Ukupno 22 predsjednika u ponedjeljak u predsjedničkoj palati u Ankari Read more

Komentariši