IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zašto su FAHRO i SBB završili na aparatima!!!

Na stranicama „najutjecajnijeg dnevnog lista u BiH“, kako se Avaz lažno predstavlja, Zvizdić je redovno tretiran na krajnje negativan način, za razliku od svog kolege iz Vijeća ministara BiH, Ismira Juska (SBB), koji je na stranicama Dnevnog avaza uživao bezrezervnu podršku…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Vijesti…subota…13.10.2018… 09: 29… Zašto su FAHRO i SBB završili na aparatima!!!

I Radončić lično i njegova partija SBB pretrpjeli su težak izborni poraz 7. oktobra, a utemeljitelja je osobito teško pogodila činjenica da je njegov životni projekat – Dnevni avaz – izgubio relevanciju iz koje je Radončić ranijih godina crpio ogromnu društvenu moć.

Političari se u pravilu ljute kada ih novinari uzmu na zub, ali uvijek ima izuzetaka od tog pravila. To može posvjedočiti Denis Zvizdić, koji je na tek održanim Općim izborima nosio listu SDA za Predstavnički dom Parlamenta BiH i uvjerljivo pobijedio uprkos stalnim i bjesomučnim napadima na stranicama „Dnevnog avaza“.

Uprkos tome, Zvizdić je na izborima dobio 380 posto više glasova od Avazovog ljubimca Ismira Juska!

Štaviše, Zvizdić je osvojio skoro duplo više glasova od zbira glasova svih SBB- ovih nosilaca listi iz iste izborne jedinice! Naime, SBB- ove uzdanice i ljubimci Dnevnog avaza, Ismir Jusko, Mirsad Kacila i Mirvad Kurić, zajedno su osvojili 19.648 glasova, što je skoro duplo manje od broja glasova koje je osvojio Denis Zvizdić, protiv koga je “Avaz” godinama vodio brutalnu medijsku kampanju.

Čitaj još:   DAVOR Đenero: Već uočljivo da je ANDRIJE Mandićeva "zadnja", njegovim izborom za predsjednika Skupštine ostvaruju se namjere i ciljevi iz 2016... (foto)

Identična stvar se desila i s Aljišom Čamparom i Semirom Efendićem, kandidatima SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo, protiv kojih Avaz tekođer nije štedio pljuvačku. Efendić je osvojio skoro tri puta a Čampara ravno dva put više glasova od nosioca SBB- ove liste za istu razinu vlasti, i velikog miljenika Avaza, Mirvada Kurića. Šta više, Čampara se s četvrtog probio na drugo mjesto na listi, i posto jedini kandidat na ovim izborima kome je to pošlo za rukom. 

Dakle, Zvizdić, Efendić i Čampara, nemaju ni najmanje razloga da se ljute na Avaz jer je iskustvo s recentih izbora pokazalo da je izborna podrška glasača obrnuto proporcionalna broju objavljenih negativnih tekstova u „najutjecajnijem dnevnom listu u BiH“.

Čitaj još:   DONESENA PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Holandija djelomično odgovorna za smrt 300 Srebreničana...

 

Izvor (SB) / (A.M.)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši