IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jedna od najljepših ljubavnih priča- Gagi i njegova Milena…

Postoje ljubavi koje su vanvremenske, ljubavi koje su dokaz rečenice koju svi izgovaraju pri stupanju u brak, ljubavi za cio život. Takva je bila ljubav Milene Dravić i Dragana Nikolića- Gagi i njegova Milena.

Vjenčali su se poslednjih dana decembra 1971. godine, ali, nažalost, posle 45 godina braka rastavila ih je Gagina smrt. Međutim, samo fizički, jer takve ljubavi su vječne, ne završavaju se nikad.

Upoznali su se na snimanju filma “Horoskop” 1969. godine. Milena je već tada uživala veliku popularnost, bila je jedna od najvećih zvjezda Jugoslavije, a Gagi je to bio tek četvrti film.

– Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je djevojka iz kraja koju poznajem cijeli život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću – govorio je Nikolić.

Da su stvoreni jedno za drugo, odmah se vidjelo u šou-programu „Obraz uz obraz“, kojim su sedamdesetih osvojili srca svih nas.

Dragan Gaga Nikolić preminuo je prošle godine 11. marta, ostavivši prazninu u šmekerskom, umjetničkom i glumačkom univerzumu koju niko neće popuniti. U jednom od poslednjih intervjua Gaga je ogoljeno govorio i o svom životu sa Milenom Dravić. Dragan i Milena su decenijama istrajavali u svojoj ljubavi, a Gaga je otkrio i tajnu:

Čitaj još:   Milena Dravić, ispraćena na vječni počinak, biće pored svog Gage...

– Uvijek moraju da postoje tolerancija i razumjevanje, pa onda sve ostalo. Za brak koji traje duže od 30 godina, može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Smatram da je najlakše nešto presjeći i završiti, mnogo je teže boriti se. Ponekad i mala svađa može da osvježi dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi, samo što ja nisam to pokazivao. Što se nekih svađa tiče, Milena je uvjek bila glasnija, ali je i brže praštala.

Milena Dravić uvijek je govorila kako je, unatoč svim nagradama, zadovoljnom čini unutarnja spoznaja da je zadovoljna ulogom koju igra.

http://www.ibalkan.net/

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši