IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vozi bicikl na mlazni pogon…

Mnoga djeca su kao mala sanjala da imaju raketu, super brzi svemirski automobil ili već neko drugo prevozno sredstvo iz “druge dimenzije”…

ISTANBUL:Svijet,Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…nedelja…14.10.2018… 14: 59…Vozi bicikl na mlazni pogon…

Mladom inovatoru koji potpisuje projekat ovo nije prvi izum…

Mnoga deca su kao mala sanjala da imaju raketu, super brzi svemirski automobil ili već neko drugo prevozno sredstvo iz “druge dimenzije”.

Igor Negonda, ruski inovator i bloger, svoje dječije snove je preneo u javu. Na svojim profilima često kači uputstva za korišćenje drveta i metala a svojim izumima ostavlja ljude bez teksta. Tako je sada odlučio da modifikuje svoju biciklu i ugradi joj mlazni pogon! Da, mlazni pogon, dobro ste pročitali. Bicikl može da ide do 70 kilometara na sat a za minut potroši oko 500 grama kerozina.

Čitaj još:   SRBIJA U HAOSU, VUČIĆ POZIVA GRAĐANE DA NE KUPUJU BRAŠNO I KONZERVE...

Na stari bicikl ugradio je mlazni pogon i postigao brzinu od 80 kilometara na sat. Da bi ugradio motor morao je promijeniti neke dijelove bicikla kao i sam izgled. Kaže da je na ovom izumu radio četiri mjeseca, a komentirao ga je ovim riječima: “Da, to je ludo baš kao što izgleda!”.

Totalno je oduševljen svojim novim izumom za koji je koristio tehnologiju sličnu onoj za izradu V1 Doodlebug bombe iz 2. svjetskog rata. Bicikl na mlazni pogon nazvao je Noah, a na YouTubeu je objavio video da pokaže kako to u praksi izgleda…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši