IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Istanbul je siguran koliko i London, a Kairo koliko i Washington…

Često smo svjedoci da se koriste termini islamski teroristi i slično, ali svi moraju znati da terorizam nema religiju, etničke korijene niti rasu. Svi teroristi su neprijatelji čovječanstva, poručio je šef turskog parlamenta Yildirim…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Vijesti…ponedeljak…15.10.2018… 05: 59…: Istanbul je siguran koliko i London, a Kairo koliko i Washington…

Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske (TBMM) Binali Yildirim izjavio je da u svijetu postoje dvostruki standardi u borbi protiv terorizma, a da je Istanbul po osnovu terorizma siguran koliko i London, Kairo koliko i Washington…

U svojstvu predsjedatelja, Yildirim je danas otvorio koordinacijsku sjednicu Azijske parlamentarne skupštine (APA) u Ženevi.

On je naglasio da aktuelni problemi imaju karakter globalnih i da se odražavaju na sve zemlje, a da u najveće probleme i krize spadaju terorizam, radikalizmi, ilegalne migracije, razvojna nejednakost, siromaštvo i humanitarne krize.

“Turska nastoji da u svojim granicama ima mir, spokoj i sretan život. Naša vanjska politika je glasnik tih nastojanja i utemeljena je na humanom i poduzetničkom pristupu”, kazao je Yildirim.

Ističući da je čovjek središnja tačka svake politike, Yildirim je naglasio važnost sigurnosti.

Čitaj još:   OVAJ ZRAK DANAS JE ZA TRI MASKE: Sarajevo jutros najzagađeniji grad na planeti... (foto, video)

“Nažalost, danas niti jedna zemlja, niti iko može reći da se osjeća potpuno sigurnim. Istanbul je siguran koliko je i London, Kairo je siguran koliko i Washington. Terorizam ne poznaje državne granice”, poručio je Yildirim.

On je optimistično kazao da je moguće uspostaviti sigurnost u svakom kutku svijeta, a terorizam smatra gorućim globalnim problemom današnjice.

“Čovječanstvo moramo spasiti od terorizma, bez obzira na cijenu. Neutralizacije terorizma i terorista mora postati prioritet za sve zemlje. Često smo svjedoci da se za taj problem koriste termini islamski teroristi i slično, ali svi moraju znati da terorizam nema religiju, etničke korijene niti rasu. Svi teroristi su neprijatelji čovječanstva”, poručio je Yildirim.

Podsjetivši da se Turska s problemom terorizma suočava već četiri decenije, Yildirim je kazao kako su turske snage tokom dvije operacije na sjeveru Sirije nanijele teške udarce teroristima ISIS-a i PKK/PYD/YPG-a.

Yildirim je na kraju obraćanja najavio da će 11. Zasjedanje APA- e biti održano 29. novembra u Istanbulu…

http://iBalkan.net

Čitaj još:   DJEVOJKA IZ SRBIJE "ZAKUCALA" 240 KM/ H: BMW- om sletjela s puta, pa završila u dnu stepenica... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši