IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVİ PAZAR:RUKOMETAŠI PRELOMILI KIKINDU

Sve je moguće kad se igra srcem.Tako bi u jednoj rečenici mogli da opišemo drugu superligašku pobjedu rukometaša Novog Pazara u duelu protiv ekipe Kikinda Grindex na parketu dvorane Pendik. Naspram sebe je novopečeni Superligaš Novi Pazar imao iskusnu ekipu koja u tradiciju svojih uspjeha upisuje devetu superligašku sezonu ali su poslije sezone 2003/2004. tek prošle sezone pobjedom nad Proleterom iz Zrenjanina u poslednjem kolu izborili povratak u elitno rukometno društvo naše zemlje.

I tu ih je rukometaše iz domovine Male i Velike Kikinde, u četvrtom kolu, dočekao Novi Pazar.Govorilo se prije utakmice da je Kikinda izuzetno finansijski opremljen tim, da imaju velike ambicije,grande sponzora koji je odriješio kesu, da su okupili odličan tim.

U prvom kolu su u sred Beograda odigrali nerješeno protiv Crvene Zvezde a onda u drugom kolu demolirali Slogu iz Požege u Kikndi rezultatom 40:25 da bi nakon toga servirali gorku pilulu svojim navijačima i isto kao i Novi Pazar dopustili Šamotu, iako su skoro cijelu utakmicu vodili ponekad i sa četiri gola prednosti, da ih savlada sa golom razlike.I onda je trebalo oprati fleke na gostovanju u Novom Pazaru. Napravili su račun bez krčmara.

Na tribinama novopazarskog hrama „malih“ sportova nedovoljno gledalaca s obzirom na rang i značaj ove utakmice.No, ponekad je bolje i 400 ljudi, pravih, istinskih navijača nego hiljadu kamernih i „spicara“.Medjutim, sigurno je da će mini niz od dvije superligaške pobjede biti mamac da dodje u još većem broju i svim srcem bude uz novopazarske rukometaše koji su i u duelu sa Kikindom pokazali da igraju srcem, žestoko, da se ne žale i da igraju do poslednje kapi znoja dajući svoj maksimum.

U prvom poluvremenu sve je to bilo dobro. Novi Pazar je konstantno u vodstvu.Medjutim, nerviralo nas je to što golmani nikako da zaustave šuteve Kikindjana a da su Rakić i Miškov uspijevali da ponešto od šuteva domaćih „skinu“.I još jedna stvar. Nekoliko puta su rukometaši Novog Pazara bili u prilici da svoje vodstvo sa tri podignu na četiri gola prednosti.Medjutim nikako to nisu uspijevali nakon čega bi se gosti brzo vraćali do izjednačenja ili samo na gol minusa.

Izgledalo je u pojedinim trenucima da je bek gostiju Lisica nezaustavljiv.Muljao je i petljao ali šta god da je poslao prema golu domaćina u mreži je završilo i on je držao Kikindu rezultatski u igri. Na kraju prvog poluvremena tek 15:14 za ekipu Novog Pazara.Da je to bilo na kraju utakmice onda kolaj rabota ali nas je ovako očekivalo još trideset minuta neizvjesnosti.

Čitaj još:   DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE KOD NOVOG PAZARA- VIŠE POVRIJEĐENIH

A onda je u nastavku Novi Pazar počeo da igra onako kako bi smo želeli da bude stalno.Proradio je i golman Janko Gemaljević i odmah je to ulilo dodatno samopouzdanje u igru „plavih“.“Proradio“ je na liniji od šest metara fenomenalni na ovoj utakmici pivot Novog Pazara Stefan Šaponjić koji je u konačni zbir svog učinka upisao 6 golova.Sijao je i Zlatko Rakić kao i Armin Kaltak koji je stavio tačku na „I“ onim svojim zafrknutim šutem punim felša kada golman ima utisak da mu je lopta u rukama a ona za milimetar završi u njegovoj mreži. To zna da deprimira.Ali je ovaj meč ipak obilježio Savo Slavuljici, rukometaš Novog Pazara, eksplozivni, brzi, opasni Slavuljica koji je održao slovo o rukometu Kikindjanima i sa devet golova kofertirao partiju, slomio nade gostiju a sebi obezbebjedio zvanje najboljeg igrača utakmice.Ne samo zbog devet postignutih golova već i zbog načina na koji Slavuljica igra i koji svojim kreteanjima i bez lopte izaziva pometnju u liniji odbrane protivnika, čini ih nesigurnim i ranjivim.Na kraju ih je on i dotukao.

Moram reći još jednu stvar. Odbrana Novog Pazara je u drugom poluvremenu djelovala sjajno, napade gostiju su obesmislili do te mere da su nekoliko puta zbog neaktivnosti Kikindjani gubili loptu jer prosto nisu imali rješenje za taj zid koji se formira na liniji od šest metara i koji se pomjera tamo gdje treba da štiti, niti su imali ideju šta bi uradili. Presjekla ih je i publika koja je znalački navijala.Šta to znači pitaće me neko. To znači da Novi Pazar ima publiku koja zna rukomet, koja prati igru i u pravom trenutku zna na koga u protivničkom timu , da svojim navijanjem, izvrši pritisak.Može neko reći da mu je sve jedno, da je profesionalac do te mere da ga ništa ne dodiruje. U Pazaru još nismo vidjeli takvog. Ali je sve to sportski bez ijedne pogrdne riječi i tako je samo dok traje utakmica.

Kad se meč završi, sa poslednjim sudijskim zviždukom spušta se ton i utakmica se arhivira. Ovoga puta „meta“ je bio trener gostiju Miljan Stanić koji je stalno nešto prigovarao kontroloru preciznoj Branki Marić, gestikulirao je neprimjereno, mnogo galamio više nego što je normalno i za najtemperamentnijeg čovjeka, i to je bio „okidač“ da ga iskusni domaći navijači uzmu pod svoje. Nije poslije valjao četiri pare.A on sam je poslije utakmice rekao da se zahvaljuje i publici koja je bila izuzetno korektna i koja je navijala za svoj tim svim srcem.

Čitaj još:   ERDOGAN: Dogovor s iranskim kolegom Rouhanijem o agresiji na Palestinu iz Izraela... (foto i video)

Dakle, složile su se kockice.Nele Matić koji je već zabilježio drugu pobjedu sa rukometašima Novog Pazara, koji ih znalački trenira i još bolje vodi, na press konferenciji poslije utakmice je rekao da je zadovoljan jedino rezultatom ali da se na igri, kompaktnosti i još nekim elementima rukometne igre mora raditi još više.Navijači domaćeg tima su dugo poslije utakmice skandirali ime trenera Novog Pazara znajući koliko je radikalan zaokret napravio u igri i rezultatima „plavih“ nakon dva poražavajuća nastupa u Super ligi u prva dva kola elitnog takmičenja.

Istina je da nema lakih protivnika u Super ligi.I protiv svake ekipe mora se igrati maksimalno.Novi Pazar je upisao drugu svoju superligašku pobjedu. Nakon Partizana u Beogradu pala je i Kikinda u Novom Pazaru.Sljedeći je Rudar u Kostolcu.

Piše:Fehim Karišik- Foto: Senad Senko Župljanin

http://www.ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši