IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRVAVI KRAJ BRAKA: Iskasapio suprugu na ulici, zapalio cigaretu, gledao kako umire u agoniji…

U Minhenu je počelo suđenje Hrvatu Josipu B. (44) koji je u novembru prošle godine zvjerski ubio suprugu Marinu B. (43) na ulici sa 16 uboda nožem…

MINHEN: Svijet,Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti…utorak…16.10.2018… 23: 39…:  KRVAVI KRAJ BRAKA: Iskasapio suprugu na ulici, zapalio cigaretu, gledao kako umire u agoniji…

Prema optužnici, Josip je ubio svoju suprugu jer je htjela da ga napusti. U braku su bili od 1992. godine i imali su troje djece. Josip je imao problema sa alkoholom, a tužilac je naveo da je prethodno više puta bio agresivan tokom braka i da je tukao smrtno straladalu suprugu.

Marina je radila u Minhenu kao čistačica. Veče pred zločin Josip je ponovo došao kući pijan, ona je rano ujutro napustila kuću i ostavila Josipu novac za autobusku kartu do Hrvatske. Ali on je pratio i na 150 metara od stana došlo je  do rasprave. Marina B. ostala je pri svojoj odluci i rekla mužu da se vrati u Hrvatsku.

U tom trenutku optuženi je izvadio nož iz džepa sakoa  Josip B. zario je nož četiri puta u leđa svoje supruge, deset puta u grudi i dva puta u vrat. Zatim je sebi zabio nož u prsa. Onda je zapalio cigaretu pored tijela svoje žene i gledao je kakko umire u agoniji. Uhapšen je na licu mijesta, a Marina je umrla u bolnici dva sata kasnije.

Čitaj još:   BRAVO za Armina Sinančevića- vicešampion Evrope, srebro ide u SANDŽAK! (foto, video)

Ubijena nesretna žena se 2016. godine doselila u Njemačku zbog posla, a sa sobom je povela i jednog od tri sina, dok je suprug s ostalom dvojicom ostao u Hrvatskoj. U Minhenu je prvo stanovala kod sestre, a onda je pronašla stan. Tada se u Minhen doselio i suprug.

Tužilac navodi da je ubijena žena radila nekoliko poslova i tako se finansijski brinula za porodicu, dok je ubica od 2010. nezaposlen. On tvrdi da je to iz zdravstvenih razloga, odnosno da je čuo glasove u glavi.

“Jedan od njih je bio glas moje majke koja me uvjeravala da me supruga vara i da trebam da je napustim”, izjavio je na sudu.

Sada tvrdi da čuje glas ubijene supruge i da zna da ga nije varala. Presuda se očekuje u novembru…

Čitaj još:   UŽAS NA LJETOVANJU, JELI ŠKOLJKE: Od trovanja jedna osoba preminula, dječak i djevojčica se BORE ZA ŽIVOT, otkazuju im jedan po jedan organ... (foto)

iBalkan.net / Bild

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši