IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MERLIN, DAO OTKAZ BUBNJARU: Poslije izjave, za njega nema mjesta u timu…

PRVO su izjavu prenijeli svi uticajni hrvatski mediji u BiH, uslijedio je veliki broj kritika. Ubrzo je Dino Merlin odlučio da prekine saradnju s njim…

SARAJEVO:Regija, Zanimljivosti, Vijesti…utorak…16.10.2018… 00: 32…: MERLIN, DAO OTKAZ BUBNJARU: Poslije izjave, za njega nema mjesta u timu…

HARIZMATIČNI Dino Merlin objavio je da je odlučio da prekine saradnju sa bubnjarem Amarom Češljarom zbog njegove izjave da bi “poslao tenk” na Hrvate koji su protekle nedelje u Mostaru protestvovali zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog predstavnika u Predsedništvu BiH, jer je izabran glasovima Bošnjaka.

“Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore”, napisao je Češljar u komentaru na jednom od sarajevskih portala…

Kada su izjavu prenijeli svi uticajni hrvatski mediji u BiH, uslijedio je veliki broj kritika. Ubrzo je Dino Merlin odlučio da prekine saradnju s njim.

“Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko decenija širom svijeta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro”, objavio je Merlin.

DINO JE Naveo da svi njegovi saradnici dobro znaju da njegovi životni pogledi “ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca” i da u njegovom timu “nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti”.

Čitaj još:   VELIKI Skandal: U kojoj državi je Zeta, zbog Dana žalosti u Srbiji, ispred Opštine zastave na pola jarbola... (foto)

Zbog nepoštovanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše dijelovanje, odlučio sam odmah da otkažem dalju saradnju Amaru Češljaru”, naveo je Dino Merlin…

Češljar je juče u dva odvojena nastupa izjavio da je njegov stav bio odgovor nacionalistima.

“Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobrodošli ni u jednu zemlju. Ovi koji su tu, u suštini, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast izuzecima, naravno”, naveo je bubnjar, dodajući da Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.

Mediji prenose i da se tri sata kasnije “Merlinov bubnjar predomislio, pa je u novom e- mailu predložio hrvatskim medijima, koji su ga nakon toga ismijejali, da objave kako je njegov profil hakovan”.

“Nego kako se profili zaista hakuju možda radi situacije nije loše upravo to objaviti ako se slažete?! Češljaru hakovan profil i to je sve”, napisao je Češljar.

http://iBalkan.net

Čitaj još:   DRAŠKO ĐURANOVIĆ: "Dešavanja u Pljevljima, Budvi ili Nikšiću, nisu incidentni slučajevi, četničke proslave pokrenute su iz jednog centra"... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši