IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR Student Vladislav ubio 18 osoba pa sebe…

UŽAS; Osamnaest osoba je poginulo, dok je 47 povređeno u eksploziji na Politehničkom koledžu u Kerču. Iako je prvobitno bilo javljeno de se radi o terorističkom napadu, nakon što je identificiran napadač, objavljeno je da je u pitanju kriminalni a ne tororistički akt…

KRIM:Svijet, Crna Hronika, Vijesti…srijeda…17.10.2018… 18: 59…:  HOROR Student Vladislav ubio 18 osoba pa sebe…

Osamnaest osoba je poginulo u eksploziji bombe u kantini koledža na Krimu a osumnjičeni napadač izvršio je samoubistvo, rekli su u srijedu zvaničnici čije izjave prenose ruski mediji.

Čelnik Krima Sergej Aksjonov izjavio je da je broj mrtvih porastao na 18 a da je pedesetak ranjeno, od kojih su mnogi tinejdžeri, javljaju ruske novinske agencije.

Također je rekao da je osumnjičeni 22-godišnji student četvrte godine tog koledža izvršio samoubistvo.

Eksploziju je izazvao učenik 4. godine, stanovnik Kerča, saopštio je Aksjonov. Istražni komitet saopćio je ime napadača, studenta kerčkog koledža. Radi se o 18-godišnjem Vladislavu Rosljakovu.

Potencijalni ubica je izvršio samoubistvo. On je student 4. godine ove škole. Njegovo tijlo je otkriveno u biblioteci na drugom spratu“, rekao je Aksjonov.

Po riječima Aksjonova, kako prenosi Interfax, zasad nije poznat motiv napada. “Istražna tijela rade na tome, a tijelo ubice pronađeno je u biblioteci na drugom spratu”.

Čitaj još:   ŠTA SE KRIJE IZA PRIČA O "TROVANJU IZ VAZDUHA"... (foto i video)

Video snimka s lica mjesta prikazuje oklopne transportere i vojne kamione poredane na prilazu koledžu u krimskom lučkom gradu Kerču.

Jedan lokalni stanovnik rekao je da su zvaničnici dali upustvo roditeljima da pokupe svoju djecu iz škola i vrtića u gradu radi njihove sigurnosti.

Direktorica Kerčskog politehničkog koledža Olga Grebenjikova kazala je za krimske portale da su posvuda tijela djece.

Ruski istražni odbor priopćio je da je eksplozivno sredstvo napunjeno metalnim predmetima eksplodiralo u kantini koledža.

Predsjednik Vladimir Putin naredio je ministarstvu zdravstva i ministarstvu za vanredne situacije kao i drugim službama da poduzmu sve potrebne mjere kako bi pružili pomoć ozlijeđenima, izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, naređeno je da se ozlijeđeni prebace u vodeće zdravstvene ustanove u Moskvi i drugim gradovima Rusije u slučaju potrebe.

Vojska je poslala na mjesto nesreće oko 200 vojnika i desetak vozila i helikoptera kako bi pomogli službama za vanredne situacije.

Rusija je anketirala Krim prije četiri godine izazvavši međunarodnu osudu i sankcije Zapada…

Čitaj još:   ŠEKI Radončić: Prethodne dvije vlade su bile katastrofalne, a treća dolazi iz iste ideološke matrice... (foto, video)

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši