IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

„PLAVI“ NADLJETELI RUDNIKE U KOSTOLCU

Novopazarski rukometni majstori ostvarili su i treći uzastopni trijumf pod stručnim rukovodstvom Nedeljka Neleta Matića. Najveći dio igre je u talentu, srcu i želji. Ali ima nešto i u taktici. Strateg „plavih“ i za kostolačke rudare pripremio posebnu „igranku“ u kojoj su oni plesali po taktovima i u ritmu Neleteove muzike.
U prvom poluvremenu teška i rovovska borbe dva tima: Rudara koji je na gostovanju sa pet golova razlike izgubio od Partizana i Novog Pazara koji je sa četiri gola razlike slavio u duelu sa Kikindom. Već nazirete da su oba tima imala izuzetnu motivaciju da se do poslednje kapi znoja bore za pobjedu. Rudar da pred svojom publikom opere fleku iz Beograda a Novi Pazar da nastavi pobjednički niz.I tako je nekako i teklo prvih trideset minuta igre koje je karakterisalo dosta grešaka na obje strane, dosta promašaja i neefikasnosti. Čvrsta igra u odbranama te stoga i malo golova.Tek na kraju prvog poluvremena rezultat izjednačen 14:14.
U drugom poluvremenu izabranici Neleta Matića dodaju gas. Napadi po sredini su išli teško u prvom poluvremenu i onda se taktika mijenja. Za let novopazarcima iznad rudnika u Kostolcu bila su potrebna krila. Te stoga Žujović i Rakić razigravaju Kaltaka i Radivojevića. I Novi Pazar počinje da se odvaja, prvo jedan gola razlike a onda u ritmu 2-3,2-3 kao koračnica. U tom ritmu razlike gosti su i priveli utakmicu kraju.
U drugih pola sata igre postigli su 17 golova, tri više od protivnika što je bilo dovoljno za konačnih 31:28 za rukometaše Novog Pazara. Samo su negdje pred kraj utakmice igrači Rudara se primakli na gol razlike (23:24) ali je to bilo sve što su mogli da urade protiv odličnog novopazarskog tima.
“Rudari“ su naspram sebe imali ozbiljan tim koji je, pogotovu u drugom poluvremenu, jasno definisao šta hoće i majstorskom trenerskom rukom Matića vodjen je do tog cilja.I to protivnike deprimira, što ne mogu adekvatno da se suprotstave toj taktici i strategiji. Taman im se učini evo nas sad ćemo mi a ono sa druge strane neka nedefinisana lavina se sruči sa krila. Pa se taman fokusiraju da zaustave krila ono prorade sredina i mozak ekipe. I tako su ih vijali šezdeset minuta plavi. Možda sad u stručnom štabu Kostolčana kažu kad bi sad igrali mi bi ih dopravili. Ali je za to kasno. Utakmica je završena a Novi Pazar sasvim zasluženo odnosi bodove kući.
Za najboljeg igrača ovog susreta proglašeno je krilo Novog Pazara Boris Radivojević koji je postigao sedam golova i bio neuhvatljiv za odbranu Rudara.Rame uz rame sa njim bili su Armin Kaltak sa takodje 7 postignutih golova i Zlatako Rakić koji je šest puta zatresao mrežu domaćina. Slavuljica i Šaponjić su se po četiri puta upisali u strelce,Petar Žujović dva puta dok je tek sefte na ovoj utakmici napravio Grujičić postigavši jedan gol.
Sve čestitke stručnom rukovodstvu i rukometašima Novog Pazara koji su nas obradovali trećom prvenstvenom pobjedom i barem na trenutak se našli na trećem mjestu na tabeli Super lige Srbije.
Slijedi pauza u ligaškom takmičenju zbog obaveza reprezentativnih selekcija Srbije a za dvije nedjelje, kad prvenstvo bude nastavljeno, sjajni novopazarski rukometaši u dvorani Pendik dočekuju izuzetno neugodnog protivnika ekipu Subotičkog Spartaka Vojput.
Nadamo se da će tribine Pendika biti ispunjene do poslednjeg mjesta i da ćemo zajedno sa našim rukometašima nastaviti pobjednički niz. Nele Matić je obećao rukometašima da se u ovoj pauzi odmore nekoliko dana, a onda kreću još žešće da se pripremaju za Superligaške izazove koji dolaze. Bravo plavi na sjajnoj igri i pobjedi!
Prilog pripremili: Fehim Karišik i Senko Župljanin
EKSLUZIVNO: Pekić novo pojačanje rukometaša Novog Pazara

Rukometni klub Novi Pazar je postao novi član Super lige Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Nedeljko Jovanović novi trener RK Novi Pazar

NEMA STAJANJA! Novi Pazar zaslužuje da bude rukometni grad! Nedeljko Read more

Komentariši