IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAGLI PAD TEMPERATURE, PRIPREMITE KAPUTE: Kišovito i osjetno hladnije…

Danas se očekuje naoblačenje sa sjeverozapada koje će već u jutarnim satima u Bosni donijeti oblačno vrijeme, biće umjereno do potpuno oblačno, osjetno hladnije, mjestimično sa slabom kišom, koja će uveče i tokom noći na visokim planinama preći u snijeg…

SARAJEVO:BiH, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti: nedelja…21.10.2018… 08: 21… NAGLI PAD TEMPERATURE, PRIPREMITE KAPUTE: Kišovito i osjetno hladnije…

Jutarnja temperatura od 7 do 11 stepeni C, a najviša dnevna od 11 do 16 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod u Sarajevu. Više padavina se očekuje uveče i tokom noći na jugu i jugozapadu, gdje će na visokim planinama doći do stvaranja sniježnog pokrivača. Puhaće umjeren i jak, sijeverni i sijeverozapadni vijetar.

U Sarajevu će danas biti umjereno do potpuno oblačno, osjetno hladnije, sa kratkotrajnom kišom tokom dana. Jutarnja temperatura biće oko 11 C, a najviša dnevna oko 13 stepeni C.

nedelja 21.10.2018.
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Uz prohladne jutarnje sate, te izraženiju naoblaku u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, moguća je i pojava magle po kotlinama, što će uzrokovati manje poteškoće osjetljivim osobama. U ostatku dana sunčanije i ugodnije u cijeloj zemlji. Sa noćnim satima opšta slika će se pogoršati, izraženije u unutrašnjosti. 

Čitaj još:   VAHID HALIHODŽIĆ Dobio uslov za ostanak na klupi Maroka... (foto, video)

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno može padati slaba kiša. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 11°C, a dnevna od 7 do 18°C.

U utorak u Hercegovini razvedravanje u jutarnjim satima. U Bosni veći dio dana pretežno oblačno. Prijepodne lokalno sa slabom kišom. U Hercegovini jaka bura. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 14°C, a dnevna od 10 do 23°C.

U srijedu u Bosni prijepodne oblačno, a poslijepodne kiša. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog smjera. Jutarnja temperatura između 1 i 10°C, a dnevna od 12 do 23°C…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši