IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

I PORAZ JE DIO SPORTA

Valjevo 014 Bauwesen je u petom kolu Superlige za odbojkaše slavio na gostovanju u Novom Pazaru. Skoro rutinski, lakše nego što bi iko očekivao.Baš nekako lako i kao da ni jednog trenutka pobjednik nije doveden u pitanje. Niti je bilo kakvog uzrujavanja, ni posebne nervoze. Prošto je Novi Pazar ušao u gubitnički ritam utakmice i tu se izgleda ništa nije mnoglo.

Da me ne shvatite pogrešno, ni jedne sekunde ne želim umanjiti vrijednost pobjede gostiju koji su nastavili pobjednički ritam ostvarivši i četvrti prvenstveni trijumf zaredom. Nego samo pokušavam da prvo pogledam u sopstveno dvorište. Kao da su domaći odbojkaši igrali bez adrenalina, bez želje, nekako neborbeno što im do sada nije bilo svojstveno. I opet da se razumijemo, ovo je sport, porazi su sastavni njegovi dijelovi i normalno je da trenutno dodje do pada forme, da se ne slože kockice i da se izgubi meč.

Druga je stvar što su nas odbojkaši navikli da „tuku“ sve redom pogotovu na svom parketu u Pendiku. Ali ovoga puta nije bilo u igri Novog Pazara ničega vrijednog pažnje, ni jedne iskrice sem povremenih bljeskova Dace u bloku na mreži i Eremića koji je tek na ovoj utakmici pokazao da ima potencijal na koji Novi Pazar mora ozbiljno da računa. Slažem se, teško je igrati bez korektora i vidjelo se koliko fali realizator i egzekutor na ovoj utakmici nakon odlaska Blagojevića.

Ipak po mom skromnom mišljenju imam utisak da su, jednako Italijankama u finalu svjetskog prvenstva u Japanu, utakmicu protiv Valjeva izgubili tehničari novopazarskog tima. No, to je tema za odbojkaške znalce i stručnjake. Kad god izgubimo mi bi smo onda sve poskidali, smjenili, rasturili…Prvo trenera jer su se mnogi Zatriću nakivili iz nekih svojih budžaka priželjkujući zapravo ovakve padove novopazarskog tima kako bi se pokrenulo pitanje nekog novog trenera i još jednom iskazalo svo nepovjerenje koje imamo u sopstveni kadar.

Reći ću još jednom i to možda glasnije nego prošli put: HAMZA ZATRIĆ JE NAJUSPJEŠNIJI I NAJTROFEJNIJI NOVOPAZARSKI TRENER SVIH VREMENANA! To neće moći promijeniti ni blijeda partija i poraz njegovih odbojkaša u meču protiv Valjevčana. Ne treba zaboraviti da je samo prije desetak dana Novi Pazar odbranio trofej pobjednika Super kupa Srbije. I tim trofejom uz onaj osvojen u martu kada je odbranjen Kup Srbije osvojen godinu dana ranije oni su opravdali sezonu i cijelu ovu takmičarsku godinu.

Čitaj još:   NADEŽDA LOMILA I BACALA STVARI: Doživjela NERVNI SLOM, otkrila zašto trpi NASILJE... (foto)

Oni koji su nam donijeli toliko radosti i bezbroj puta nas učinili ponosnim a od Novog Pazara napravili najjači odbojkaški centar u zemlji imaju pravo da ponekad i kiksaju.Odbojka nastavlja da se igra.Još je mnogo utakmica pred odbojkašima Novog Pazara.I dalje na tri fronta.Icrpljujuće ali to je cijena kola u koje smo se uhfatili i prosto moramo igrati.Treba sve to izdržati.Nekada padne ritam kao u meču protiv Valjeva ali još je mnogo prilika da stvari dodju na svoje.

Tako da je, što se ove utakmice tiče, najvrijednija stvar koja se desila upravo nije imala nikakve veze sa odbojkom. Prije početka utakmice službenica Sportskog saveza Sanja Premović, koja je zbog spašavanja iz talasa rijeke Raške devetogodišnjeg dječaka dospela na naslovne strane i u udarne vijesti svih medija u našoj zemlji, je, ispraćena gromoglasnim aplauzom novopazarske publike, i simbolično dječaku kojega je spasila uručila fudbalsku loptu kao zamjenu za onu zbog koje je zamalo izgubio život.

Pošto se radi o dječaku koji je, kako se ispostavilo, i narušenog zdravlja i da živi u porodici koja je teškog materijalnog stanja to je i humanitarna organizacija „Otvorena ruka“ priskočila sa jednim skromnim poklonom i kao što reče dr Nedžad Kršić, aktivista ove humanitarne organizacije, oni će preuzeti brigu o ovoj porodici kojoj će osim materijalne biti pružena i zdravstvena briga i pomoć. Sjajno.Čestitke Sanji ali naravno i humanitarnoj organizaciji „Otvorena ruka“ jer čemu je vrijeme tome i VAKAT je. To je još jedan dokaz koliko veliko srce ima Novi Pazar.Na žalost u subotnjem meču petog kola super lige odbojkašima Novog Pazara upravo je to falilo -srce.

Čestitke odbojkašima Valjeva na zasluženoj i ubjedljivoj pobjedi (25:21:25:22 i 25:20) koje su do trijmfa predvodili nekada prvotimci Novog Pazara Uroš Bulatović i Dušan Lopar i želimo im da nastave pobjedničku seriju i nakon duela sa Crvenom Zvezdom na svom parketu u narednom kolu i možda zasjednu na lidersku poziciju Super lige.

Čitaj još:   BASKET 3×3: TURNIR U NOVOM PAZARU!!! Vrijedne nagrade za najbolje

Čak su i domaći navijači, poznati po sjajnoj atmosferi koju prave i podršci za svoj tim, prije duela dva rivala rekli da ovu utakmicu mogu samo da posmatraju jer kako da navijaju kad su u redovima kluba iz Valjeva i momci koji su ostavili dubok trag u srcima novopazarskih ljubitelja odbojke, jedan ( Uroš Bulatović) kada smo ulazili u Super ligu a drugi ( Dušan Lopar) kada smo osvajali Kup i super kup po prvi put a sa klupe ih je predvodio još jedan “novopazarac” trener Saša Stefanović.Izabranici Hamze Zatrića u narednom kolu putuju na gostovanje Spartaku u Ljigu da probaju da speru fleku napravljenu u Pendiku.

Piš e: Fehim Karišik – Foto Senad Senko Župljanin

 

http://www.ibalkan.net/

 

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši