IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučić: “Hvala ti, brate Turčine”i pozvao Erdogana…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon obilaska radova na izgradnji turske fabrike tekstila “Eurotay” u Kraljevu, da je mnogo truda uloženo da bi ova turska investicija bila ostvarena.

Vučić  je izrazio nadu da će na otvaranje fabrike, na proljeće ili ljeto naredne godine doći i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Predsjednik Srbije je izrazio i očekivanje da će sve veći broj investitora iz Turske, ali i turista iz te zemlje dolaziti u Srbiju.

“Nemamo ništa što bi nas razdvajalo. Uz poštovanje dolazi i povjerenje. Imamo interes i jedni i drugi za još boljim odnosima”, naveo je.

Predsjednik Srbije je istakao i da je ponosan jer je vidio 100 dama, “divnih i vrijednih srpskih žena koje se bore za bolju budućnost teškim i napornim radom”.

“Drago mi je naročito što ne rade samo devojke do 25 godina. Hvala ti, brate Turčine, što si primio i žene od 50 godina. To su vrijedne i sposobne žene koje će pokazati lojalnost”, dodao je.

Čitaj još:   TEŽAK ŠOK ZA SRBIJU: Vučić je u Washingtonu IPAK potpisao NEZAVISNO KOSOVO, evo i dokaza... (foto)

Prema njegovim riječima, turski investitori su ozbiljni i vrijedni ljudi, zbog čega vjeruje u dobru budućnost fabrike.

Predsjednik Upravnog odbora“Tay Group” Mesut Toprak je izjavio da će fabrika od 30.000 kvadratnih metara biti završena u martu naredne godine, a mjesec dana kasnije, u aprilu, počet će proizvodnja. On je najavio i da će ta fabrika imati najsavremeniju tehnologiju i proizvoditi sedam miliona pari farmerki godišnje, a cilj je da izvoz dostigne 90 miliona evra.

Investicija je vrijedna oko 35 miliona eura, a do 2023. godine u fabrici bi trebalo da bude zaposleno 2.500 radnika. Najavljeno je i otvaranje vrtića za djecu radnika.

Obilasku gradilišta su prisustvovali i ambasador Turske u Srbiji Tanju Bilgic, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija SrbijeRasim Ljajić i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

izvor: agencije

http://www.ibalkan.net/

Komentariši