IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Erdogan razgovarao s porodicom Khashoggija…

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan je telefonom razgovarao s porodicom saudijskog novinara Jamala Khashoggija i izrazio im saučešće,

ISTANBUL:Regija, Crna Hronika, Vijesti srijeda…24.10.2018… 05: 30… ISTANBUL: Erdogan razgovarao s porodicom Khashoggija…

Prema saopćenju iz Kabineta turskog predsjednika, Erdogan je tom prilikom istakao da je duboko ožalošćen zbog smrti Khashoggija, dodajući da će biti učinjeno sve kako bi se ubistvo rasvijetlilo.

Naglasio je da će Turska i dalje pratiti sve što se dešava u vezi s ubistvom novinara.

Erdogan je razgovarao s Khashoggijevim sinom Abdullahom i s drugim članovima porodice ubijenog novinara.

Novinar i kolumnista lista “The Washington Post” Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Turski sigurnosni izvori su ranije potvrdili da Khashoggi nije napustio zgradu konzulata, a da je u tom periodu u konzulatu boravilo 15 saudijskih državljana i službenika koji su posebnim letovima došli, a zatim i napustili Tursku.

Čitaj još:   BLAGDANI- STARI OBIČAJI Danas je Badnjak: Evo zašto se na ovaj dan kiti božićno drvce... (foto, video)

Turska i Saudijska Arabija formirale su zajedničku radnu grupu koja istražuje taj slučaj. Provedena je istraga unutar saudijskog konzulata i unutar rezidencije generalnog konzula te zemlje u Istanbulu.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Khashoggija, vlasti Saudijske Arabije su u subotu ujutro saopćile da je Khashoggi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Khashoggijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši