IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRAMOTA GA SRPSKOG PORIJEKLA: Poznati trener promijenio ime jer ga je bilo stid što je iz AGRESORSKE SRBIJE!

Uoči meča Lige Evrope između Dinama i Spartaka iz Trnave u Zagrebu jedna od glavnih vijesti u cijelom regionu jeste priča bivšeg trenera slovačkog tima, Nestora el Maestra, Srbina po porijeklu. Ono što o čemu svi bruje jeste njegovo priznanje zašto je promijenio ime – stidio se svog srpskog porijekla.

Rođen je u Beogradu 1983. godine kao Nestor Jevtić, ali se sa 8 godina preselio u Englesku, da bi već u 16. godini odlučio da promijeni svoje ime, jer se stidio što dolazi iz zemlje koju su svi okarakterisali kao agresorsku.

– Hteo sam da se rešim onog ‘ić’. Nakon toliko godina u Engleskoj osećao sam se kao Britanac, a bilo me je i sram što sam iz Srbije koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije prezime se završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine – rekao je u jednom intervjuu.

Najprije je promjenio ime u Džon Smit, ali je potom odluči da vrati svoje pravo ime Nestor, ali dodao mu je “El Maestro”, jer mu je to bilo kul.

Čitaj još:   Robert "Bobi" je naoružan i opasan: Otkriveno ime osumnjičenog za pucnjavu u predgrađu... (foto, video)

– Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim sa tim – poručio je Nestor el Maestro.

On je od najmlađih dana želio da bude trener, krenuo je u akademiji Vest Hema, potom su usledili angažmani u Austriji iz Beča, Šalkeu, Hanoveru, Hamburgeru, Valensiji i onda je prihvatio poziv da bude prvi strateg Spartaka iz Trnave sa kojim je osvojio prvu istorijsku titulu šampiona Slovačke.

Ipak, nakon tog uspjeha nije ostao već se preselio u CSKA iz Sofije.

Inače, fudbalskim zaljubljenicima je vjerovatno poznatiji njegov mlađi brat Nikon koji je takođe promijenio prezime u El Maestro, koji je svojevremeno važio za najtalentovanijeg igrača Evrope, ali je potom potpuno nestao sa fudbalske mape.

izvor:SB

http://www.ibalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši