IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZABORAVITE METEOROLIGE: Vraća nam se MIHOLJSKO LJETO…

Poslijepodne i u večernjim satima kiša u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugoistočnim područjima Bosne. Na vrhovima planina je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature od 4 do 10, a dnevne od 16 do 25 °C…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Vijesti srijeda…24.10.2018… 06: 20… ZABORAVITE METEOROLIGE: Vraća nam se MIHOLJSKO LJETO…

Iako se u narednim danima, prema pisanju mnogih portala, predviđa hladni talas sa sjevera, koji će zahvatiti Evropu i donijeti obilnije padavine, pa čak i snijeg, ipak kako tvrde naši meteorolozi do polovine oktobra u BiH slijedi miholjsko ljeto i temperature iznad 20 stepeni C…

Sutra u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguća na sjeveroistoku Bosne. Poslije podne i u večernjim satima kiša se očekuje u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugoistočnim područjima Bosne. Na vrhovima planina je moguć slab snijeg. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine u večernjim satima je moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren prije podne zapadni i jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Poslije podne u sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuje se jak sjeverozapadni vjetar. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 25 °C.

Čitaj još:   ZASTRAŠUJUĆE O PEDOFILIJI U SPC: JOANIKIJE SVE ZNA A ĆUTI

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 16 °C.

U petak u većem dijelu pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom i sumaglicom. Krajem dana i u večernjim satima porast naoblake u Hercegovini i na jugozapadu Bosne može donijeti slabu kišu. Jutarnje temperature od 7 do 13, a dnevne od 16 do 23 °C.

U subotu u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umejrenu oblačnost. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 7 do 13, a dnevne od 20 do 26 °C.

Do kraja mjeseca očekuje nas porast temperature, i dosta sunčanih razdoblja, a temperatura na sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini kretaće se i do 25 stupnjeva Celzijusa.

Čitaj još:   "RAK RANA Dragana ČOVIĆA": Mogu li Hrvati osporiti izbor ŽELJKA Komšića na Ustavnom sudu BiH? (foto, video)

http://iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

IDU JOŠ TRI DANA KIŠE, A POTOM PREOKRET…

Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim područjima, gdje se Read more

Komentariši