IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FK Sarajevo proslavio 72. rođendan…

U sarajevskom Narodnom pozorištu FK Sarajevo je proslavio 72. rođendan uz premijeru dokumentarnog filma o legendarnom fudbaleru Sarajeva, Želimiru Vidoviću Keliju…

SARAJEVO:BiH,Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak…25.10.2018… 06: 50… FK Sarajevo proslavio 72. rođendan…

Predsjedavajući Upravnog odbora FK Sarajevo Senad Jahić je istakao da FK Sarajevo ima veoma bogatu i posebnu historiju.

“Danas je 72. godišnjica našeg kluba koji ima izuzetno dobru historiju kako prije rata tako i poslije rata. I nadam se da će biti još više uspjeha i u narednom periodu. Trenutno smo prvi na tabeli, a to je postignutno dobrim radom i doprinosom svih u našem klubu, od Upravnog odbora, trenera i svih naših igrača. Mi ćemo ostati na tome da i u budućnosti radimo na isti način”, rekao je Jahić.

Napomenuo je da je Želimir Vidović Keli bio velika legenda i heroj kluba s Koševa.

“Večeras imamo i premijeru filma o njemu, našoj legendi Keliju, heroju u kopačkama. Šta reći, želim se zahvaliti Muhamedu Bikiću koji je ovjekovječio njegov život, lik i djelo, i nadamo se da ćemo svi mi u budućnosti biti humani i u bordo dresu nastaviti rad kakav je Keli imao tokom svog života”, kazao je Jahić.

Čitaj još:   TRAGEDIJA i Užas u Mostaru na Badnje veče: Dvije žene poginule u požaru u porodičnoj kući... (foto)

Premijeri filma o Keliju su, između ostalih, prisustvovali nekadašnji fudbaleri FK Sarajevo, Husref Musemić, Faruk Hadžibegić, Mehmed Janjoš i broje ličnosti iz javnog života Sarajeva i BiH.

Želimir Vidović Keli, legenda Fudbalskog kluba Sarajevo i čitavog grada, rođen je 17. novembra 1953. godine u Sarajevu. Na najveći bh. stadion stigao je u ljeto 1974. iz sarajevske Bosne. Debitovao je za prvi tim 14. augusta 1974. u utakmici kupa protiv ilidžanskog Igmana. Dres Sarajeva Keli je oblačio 241 put i pritom postigao 14 golova.

Keli je ubijen 17. maja 1992. godine u Nedžarićima. Poginuo je u humanoj misiji, prevozeći ranjenike iz sarajevskog naselja Dobrinja prema bolnici Koševo.

Podsjetimo, u dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu 24. oktobra 1946. godine, spajanjem Udarnika i Radnika, došlo je do formiranja tadašnjeg Torpeda koji ubrzo nakon toga ime mijenja u Sarajevo. U dva navrata, Bordo tim je osvajao trofej prvaka bivše Jugoslavije. Titula prvaka Bosne i Hercegovine osvojena je ukupno tri puta, čemu se dodaje i pet trofeja osvajača Kup takmičenja…

Čitaj još:   Za vikend oblačno s kišom: Meteorolog Nedim Sladić najavljuje vremenske (ne) prilike do kraja aprila... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši