IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAUDIJSKI TUŽILAC, PRIZNAO: Ubistvo Kašogija bilo je UNAPRED SMIŠLJENO!!!

Saud Mudžib, glavni tužilac Saudijske Arabije, izjavio je da ubistvo novinara Džamala Kašogija 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu, u Turskoj, bilo isplaniran zločin…

SVIJET 25.10.2018. 14: 28h

ISTANBUL: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti, četvrtak…25.10.2018… 14: 30… SAUDIJSKI TUŽILAC PRIZNAO: Ubistvo Kašogija bilo je UNAPRED SMIŠLJENO!!!

“Osumničeni u slučaju Kašogijevog ubistva počinili su zločin sa umišljajem”, navodi se u njegovom saopštenju koje je prenele televizija Ehabarija.

Ta televizija dodaje da istražitelji ispituju osumjičene i da tursko- saudijski tim istražilaca provjerava informacije.

Jutros je šef turske dilomatije Mevlut Čavušoglu izjavio da Ankara neće pokretati međunarodnu istragu ubistva Džamala Kašogija i dodao da je Turska “sa nekim stranama” podijelila informacije o tom slučaju.
 
Šefica američke CIA, Đina Haspel, stigla je danas u Istanbul i preslušala audio- trake na kojima su snimljeni poslednji Kašogijevi trenuci. Turski istražitelji su prije nekoliko dana rekli da je tu snimljen napad na Kašogija, njegovo otimanje, vrištanje, telefonski razgovori saudijskih egzekutora s nekim u Saudijskoj Arabiji i komadanje njegovog tijela.

Džamal Kašogi ušao je 2. oktobra ove godine u saudijski konzulat u Istanbulu da bi uzeo dokumenta koja su mu bila potrebna da bi se oženio i nikad nije izašao.

Čitaj još:   ISTANBUL, Eksplozija ima mrtvih...

Saudijski prestolonaslednik, princ Muhamed bin Salman, lagao je da Kašogi nije ubijen, ali Rijad je morao da prizna istinu pod pritiskom dokaza. Zatim su tvrdili da je novinar ubijen slučajno, “u panici”, da se njegovog tijela rešio povjerljivi čovjek – da bi turski istražitelji našli neke dijelove njegovog tijela u bašti istanbulske rezidencije saudijskog konzula…

http://iBalkan.net

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more

Komentariši