IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEKAD JE BILA IGUMANIJA I DILER: Najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu je Srpkinja (VIDEO)

Bagira, najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, koja ratuje na strani proruskih snaga, u stvari je Danijela Lazović, Srpkinja iz Gornjeg Milanovca, piše današnji “Blic”.

U tekstu u kojem otkriva njen životni put – od uspješne sportiskinje preko osuđenog dilera droge i monahinje, do “zaštitnog lica” Srba na ukrajinskom ratištu, “Blic” navodi da su ukrajinski mediji u više navrata pisali o ovoj Srpkinji, ali da su njen identitet, detalji iz života i način na koji je regrutovana do sada ostali skriveni.

Međutim, “Blic” navodi da im je izvor blizak porodici snajperistkinje, rekao da je Lazović trenirala rukomet kao mlada, a da se zbog treninga iz Gornjeg Milanovca preselila u Golubac, blizu manastira Trumane.

Prema riječima neimenovanog izvora, u jednom trenutku je htjela da promijeni vjeru i bude muslimanka, ali je odustala i riješila da ide u manastir Trumane, gdje je postala igumanija, a njeno novo ime je bilo Ksenija.

“Često je odlazila u Beograd, mada niko nije znao zbog čega. Navodno je ostajala kod neke prijateljice. Čim bi napustila manastir, skidala je mantiju i ponašala se potpuno drugačije. Njeni odlasci na Kosovo bili su sve češći, sve je bilo pod velom tajne. Nakon nekog vremena postala je sumnjiva policiji”, kaže izvor “Blica”.

Čitaj još:   Corriere della Sera o CRNOJ GORI: KRIZA ZBOG (previše) MOĆI CRKVE...

Ubrzo je, dodao je, otkriveno da “mati Ksenija” zapravo diluje narkotike, koje nerijetko i sama konzumira.

Zbog tih djela je uhapšena i osuđena na zatvorsku kaznu, a po izlasku iz zatvora, nestala je, ističe “Blic”.

Prema saznanjima lista, Srbiju je napustila u novembru 2014., otišla na teritoriju istočne Ukrajine, u mjesto Snežnoe, i pridružila se komandi “Oplot” u čijem sastavu je djelovala proruski orijentisana paravojna jedinica pod nazivom “Srpski hukarski puk”.

U intervjuu, koji je dala donjeckoj novinskoj agenciji, na tečnom ruskom jeziku je govorila da se protivi članstvu Srbije u EU, ističući da je na ukrajinsko ratište došla isključivo iz zahvalnosti prema Rusiji i njenom narodu, dodaje “Blic”.

izvor:agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši