DANAS Uživajte u zadnjim danima Miholjskog, Babinjeg ili Sirotinjskog ljeta…

– Pred nama su poslednji dani miholjskog Babinjeg ili Sirotinjskog ljeta… današnjih 23 stepena C biće uvod u lijep vikend kada će živa u termometru negdje dostići čak 27. podeok!!!


SARAJEVO: BiH,Putovanja, Vijesti… subota…27.10.2018… 07: 19…DANAS Uživajte u zadnjim danima Miholjskog, Babinjeg ili Sirotinjskog ljeta…

Promjena vremena najavljuje se za 28. oktobar kada se očekuju jaki udari juga i obilnija kiša…
 
Danas u većem dijelu Bosne sunčano i umjereno oblačno a više oblačnosti se prognozira u Hercegovini te zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne.  U Hercegovini lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine južnog smjera.
 
U drugoj polovini dana očekuju se i jaki udari juga brzine 45 do 65 km/h.
 
subota 27.10.2018…
Biometeorološke prilike će se pogoršavati, izraženije u drugom dijelu dana. Približavanje fronte, uz neuobičajeno toplo vrijeme i pojačan jugo, kod osjetljivih osoba će uzrokovati tegobe poput reumatskih bolova, razdražljivosti, glavobolje, nesanice. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini.
 
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23°C, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje do 25°C. 
 
U Sarajevu pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C. 
Čitaj još:   VRIJEME U BIH: MIJENJA SE, SA LOŠEGA NA GORE…

Komentariši