IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DIREKTOR HUSEIN MEMIĆ DOBITNIK VELIKE NAGRADE ZADUŽBINE „RODOLJUB NIĆIFOROVIĆ“

Direktor Kulturnog centra Husein Memić dobitnik je velike nagrade Zadužbine Rodoljub Nićiforović u 2018. godini. Njemu je nagrada uručena na sinošnjoj svečanosti održanoj u Domu omladine u Novom Pazaru.

Na Svečanosti dodjele nagrada pojedincima i organizacijama za ostvarene rezultate na kulturnom, umjetničkom, prosvjetnom i socijalnom planu – od strane Zadužbine Rodoljub Nićiforović – dodijeljene su 34 male nagrade i 10 velikih; mala nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 10.000 dinara, velika od plakete i novčanog iznosa od 60.000 dinara.

Kako stoji u obrazloženju, Memiću je, između ostalog, dodijeljena nagrada jer „za šest godina djelovanja na čelu ove značajne ustanove – Kulturnog centra – nije prestao da osluškuje želje i potrebe građana, usklađujući programske sadržaje, nastojeći da bude uvijek korak ispred, u težnji da svoj grad i kraj približi svjetskim kulturnim metropolama i trendovima”.

Memić je svoju novčanu nagradu donirao porodici Zuković, kao pomoć u renoviranju njihovog stana u zgradi “Bor” koji je izgorio u velikom požaru krajem prošlog mjeseca.

Čitaj još:   Andrej NIKOLAIDIS: "U Crnoj Gori premijer obilazi SAHRANE POPOVA i na njima ljubi kovčege i mrtvace preminule od KORONE..."

Pored Huseina Memića, velike nagrade su dobili i: dr. Sulejman Biševac – hirurg iz Novog Pazara, Miroslava Filipović – medicinska sestra iz službe za plućne bolesti i TBC u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, prof. dr Sanja Milenković – koja se nalazi među 100 najuticajnijih patologa u svijetu, Tode Nikoletić – pisac, Viktor Lazić – književnik, advokat i poliglota; prof. dr Živko Kulić – književnik, Aleksandra Ninković–Tašić – predsjednica Obrazovno-istraživačkog društva Mihajlo Pupin i multikulturalni ambasador Unesko kluba Univerziteta Sorbona, Dobrica Erić – pisac i Mileva Malešić – novinarka iz Prijepolja.

Tekst: H. Ziljkić, Foto: S. Župljanin

http://www.ibalkan.net/

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši