IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LONDON: Igrači Lestera plakali, čeka se potvrda o smrti vlasnika kluba…

Iako je u “breaking” fazi izvešjtavanja sa mijesta gde se nesreća dogodila sinoć uveče, većina engleskih medija konstatovala da je Tajlađnanin bio u helikopteru, punih 12 sati od kobnog događaja nema zvanične potvrde…

LONDON: Engleska, Crna Hronika,Sport, Fudbal,Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti…nedelja, 28.10.2018… 11: 58…LONDON: Igrači Lestera plakali, čeka se potvrda o smrti vlasnika kluba…

Ni do nedelje ujutru u 10:30, noć poslije rušenja helikoptera malo po poletanju sa “King Power” stadiona u Lesteru, nije zvanično potvrđeno da je tom prilikom stradao predsjednik engleskog fudbalskog kluba, Višaj Šrivadanapraba.

BBC navodi, pozivajući se na izvore bliske porodici tajlandskog biznismena čija je kompanija “PKIG” vlasnik šampiona Engleske iz 2015. godine, da je 60- godišnji Šrivadanapraba bio u let ilici u kobnom trenutku.

U LONDON i u ostrvsku javnosti bio poznat kao jedan od rijetkih vlasnika iz inostranstva koji ne propuštaju utakmice kluba koji su u međuvremenu kupili, ali je bilo poznato i da je jedini koji je na stadion po pravilu dolazio sletanjem privanog helikoptera na obližnji heliodrom…

Pomoćnik šefa Vatrogasne službe Lestešira Endru Brodi u Twitter poruci napisao da je to bila “ozbiljna i tragična” nesreća i zamolio javnost “da ne spekuliše o uzroku ili o tome ko je uključen. Mislite na porodice, prijatelje, spasioce i klub i njihove navijače”.

Čitaj još:   VANREDNO STANJE POLICIJA PODNIJELA KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV 506 PENZIONERA: Zašto ne mogu da sjede kod kuće?! (foto)

Policija Lestera je saopštila da istražitelji, druge službe i klub utvrđuju okolnosti pada helikoptera.

Po završetku utakmice Lestera i Vest Hema, helikopter vlasnika Lestera je poletio sa stadiona kao i svaki put poslije utakmice, ali se nekoliko sekundi kasnije u kovitlu srušio na parking nekoliko stotina metara dalje, zapalio i izgoreo.

Veliki broj navijača Lestera je odmah došao u blizinu mjesta pada, a britanski mediji navode da je dotrčao i golman Kasper Šmajhel.Britanski list “The Daily Telegraph” javio je da su igrači Lestera i zaposleni, uključujući golmana Danca Kaspera Šmajhela, bivšeg golmana Lestera i Engleske Pitera Šiltona i navijača kluba viđeni kako plaču dok je helikopter goreo.

List je naveo da je trebalo više od 20 minuta da se ugasi požar, prije no što su hitne službe mogle da priđu olupini helikoptera.

Šrivadanapraba je 2010. godine preuzeo Lester koji je šest godina kasnije osvojio titulu u Premijer ligi. Šrivadanaprabe, vlasnik “djuti- fri” giganta “King Pauer” je, po američkom privrednom časopisu “Forbs”, peti najbogatiji čovjek Tajlanda.

Sezona pred koju su analitičari ponovo svrstavali Ranijerijev tim među favorite za ispadanje završena je osvajanjem titule u konkurenciji “velike šestorke” i sa igračima kao što su Džejmi Vardi, Ngolo Kante, Robert Hut, Dani Drinkvoter, Mark Olbrajton i senzacionalni Rijad Mahrez, kasnije proglašen za fudbalera godine u Premijer ligi…

Čitaj još:   DAMIR Šehović: Predsjednički izbori događaj koji će odrediti budućnost CRNE GORE... (foto)

http://iBalkan.net

London: EVO Kako bi mogla da izgleda odmazda prema RS-u???

Sve je počelo od najave britanskog konzervativnog dnevnika "Tajms" da Velika Britanija Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši