IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Otkriveno ime glavnog aktera za ubistvo sarajevskih policajaca…

VERZIJA IZ M UP-a , govori da je Njegoslav Milinković, osoba iz kriminalnog miljea, koja je dobro poznata policiji tokom saslušanja više osoba u prostorijama MUP- a Kantona Sarajevo, spominjao se kao glavni akter povezan sa ubistvom sarajevskih policajaca na Alipašinom Polju, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića…

SARAJEVO:BiH, Crna Hronika, Vijesti, Zanimljivosti…nedelja, 28.10.2018… 09: 38… Otkriveno ime glavnog aktera za ubistvo sarajevskih policajaca…

Ovu informaciju, koja nam je nezvanično otkrivena od izvora bliskih istrazi, nisu željeli zvanično potvrditi ni u MUP-u ni u Tužilaštvo KS, kao ni činjenicu da je za njim raspisana potjernica.

DAKLE, Milinković je već duži period slovio kao član grupe koja se bavi krađama automobila, a time i član automafije koja hara sarajevskim područjem.

Tužilaštvo BiH je u junu ove godine podiglo optužnicu protiv 27 članova automafije takozvane sarajevske i sokolačke grupe, ali i klana iz Istočnog Sarajeva. Njima se stavlja na teret da su ukrali najmanje 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže više od milion KM.

Čitaj još:   EVO Zbog čega su momci singl...

U optužnici su se našla zvučna imena poput Miroslava Škobe i Srete Pajića, kao i ime spomenutog Njegoslava Milinkovića.

Kasno sinoć pojavila se za sada još nepotvrđena informacija da se Milinković javio policiji u Istočnom Sarajevu i kazao da se navodno nalazi na Zlatiboru, tvrdeći da nema veze sa slučajem na Alipašinom Polju.

Sam komesar policije Kantona Sarajevo Mevludin Halilović obraćajući se jučer na Vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad spominjao je ove slučajeve, kazavši da se radi o dobro uvezanoj kriminalnoj grupi.

A s obzirom na težinu ovih krivičnih djela, on je naglasio da je važno da se teške krađe vode kao organizirani kriminal te procesuiraju u Sudu BiH…

http://iBalkan.net

Komentariši