IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZA REŠETAKA: Priveden Srećko Trifković sa Pala, poznati auto- mafijaš…

Tužilaštvo Kantona Sarajevo odredilo je 24- časovni pritvor Srećku Trifkoviću sa Pala, koji se dovodi u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Vijesti, Zanimljivosti…ponedeljak, 29.10.2018… 22: 48… IZA REŠETAKA: Priveden Srećko Trifković sa Pala, poznati auto- mafijaš…

Do sada je u okviru istrage saslušano 49 osoba. Ubijeni policajci danas su sahranjeni u Sarajevu. Trifković je kako prenose mediji poznati auto- mafijaš iz Istočnog Sarajeva.

Trifković je optužen u predmetu “Volan” zajedno sa još 24 osobe. Poslije hapšenja u martu određen mu je jednomjesečni pritvor, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Ova grupa krala je luksuzne automobile u periodu od 2011. do 2017. godine, i to na području Sarajevskog, Hercegovačko- neretvanskog i Tuzlanskog kantona, kao i na području Istočnog Sarajeva.

U optužnici je navedeno da su članovi grupe, prema tačno utvrđenim i podijeljenim ulogama i zadacima u strukturama takozvane automafije, uglavnom u noćnim satima, koristeći specijalni alat i pribor, naoružani i maskirani, koristeći radiostanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanje policije, krali skupocjena vozila, najčešće na području Sarajevskog kantona, Istočnog Sarajeva, Tuzlanskog kantona i zapadne Hercegovine.

Čitaj još:   Dvojica Bjelopoljaca, iza rešetaka, vozili u pijanom stanju, šok provjera alko- testa...

Vozila su skrivana na pripremljenim lokacijama u Sarajevu, Lukavici, Palama i Sokocu, nakon čega su kontaktirani vlasnici vozila, od kojih je iznuđivan otkup.

Oko 500 ljudi okupilo se u ponedeljak na Trgu djece Sarajeva kako bi odalo počast poginulim policajcima. Da podsjetimo, u petak ujutro oko 4 sata kradljivci automobila su pucali na policajce. Jedan je odmah ubijen dok je drugi preminuo u bolnici od zadobijenih povreda…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši