IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO Klanjan dženaza- namaz, ubijenom policajcu Adisu Šehoviću…

Na mezarju u Buća Potoku klanjana je dženaza Adisu Šehoviću, pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji je u petak ubijen u sarajevskom naselju Alipašino Polje…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Vijesti, Zanimljivosti…ponedeljak, 29.10.2018… 17: 48…  SARAJEVO Klanjan dženaza- namaz, ubijenom policajcu Adisu Šehoviću…

Dženazi su prisustvovali brojni članovi porodice, prijatelji, radne kolege, ali i sugrađani koji su odlučili odati posljednju počast policajcu koji je ubijen na dužnosti.

Prethodno je sahranjen njegov kolega Davor Vojinović, a održana je i komemoracija na kojoj su se nadređeni i kolege prisjetili najsvjetlijih trenutaka iz njihove tragično prekinute karijere.

Tom prilikom poručeno je kako će odgovorni biti izvedeni pred lice pravde.

Povodom ubistva dvojice policajaca danas je proglašen Dan žalosti u Bosni i Hercegovini i zastave su spuštene na pola koplja.

U poslijepodnevnim satima bit će održano i protestno okupljanje u Sarajevu pod motom “Skup podrške policiji Kantona Sarajevo”.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 5. decembar 2018. godine

U pucnjavi koja se dogodila u petak, 26. oktobra, oko četiri sata ujutru, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško povrijeđen. Vujinović je preminuo u Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu u petak nakon višesatne borbe ljekara.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

http://iBalkan.net

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši